35-50 jaar en nierziek

Op zaterdag 4 april 2020 organiseert de werkgroep 35-50 en nierziek van de NVN een interactieve bijeenkomst voor volwassen nierpatiënten en hun partners! Tijdens deze dag maken jullie kennis met de werkgroep en kunnen jullie aangeven welke onderwerpen en thema’s die jullie belangrijk vinden.

Tevens wordt er een heerlijke lunch aangeboden en nemen wij jullie in de middag mee op reis in de wereld van de draagbare kunstnier en toekomstige mogelijkheden.

Waarom een nieuwe werkgroep?

De NVN is een actieve vereniging van en voor nierpatiënten. Een nieraandoening grijpt in op tal van vlakken: niet alleen fysiek en mentaal, maar ook sociaal zijn er gevolgen en lopen we tegen dezelfde problemen aan. Misschien zelfs meer dan we soms beseffen!

Dit was reden om, in navolging van de werkgroep jongvolwassen (18-35 jaar), voor de opvolgende leeftijdsgroep een werkgroep te vormen. De werkgroep zal aan de slag gaan met onderwerpen die jullie belangrijk vinden, die komen dan terug in bijvoorbeeld themabijeenkomsten. Of we organiseren activiteiten waar je met andere nierpatiënten die in dezelfde levensfase zitten, in contact kunt komen. Alles ligt nog open, dus we horen graag waar jij behoefte aan hebt!

Programma

10.30 Inloop met koffie/thee
11.00 Welkomstwoord Marja Ho-dac-Pannekeet, directeur NVN
11.10 Interactieve sessie onder leiding van de werkgroep. 
  De werkgroep stelt zich voor en wil graag samen met jullie inventariseren hoe we invulling gaan geven aan dit nieuwe initiatief.
12.15 Lunchen
13.30 Presentatie draagbare kunstnier
  Jasper Boomker, programmamanager bij de Nierstichting praat je graag bij over de ontwikkeling van de draagbare kunstnier, een klein hemodialyse-apparaat voor thuis en onderweg. Hij zal het 3D-model meenemen en tijdens een interactieve sessie jullie vragen proberen te beantwoorden.
  De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan bod:
- Wat is een draagbare kunstnier?
- Waarom een draagbare kunstnier?
- Hoe werkt het?
- Wie werken eraan mee?
- Wat heeft het tot nu toe opgeleverd?
- Wat is er nog meer nodig om het project te laten slagen?
15.00 Afsluiting met een hapje en drankje 

Voor wie?

De NVN Werkgroep organiseert deze dag speciaal voor nierpatiënten in de leeftijd van 35-50 jaar.

Gratis voor leden

NVN-leden hebben gratis toegang tot de themadagen. Het lidmaatschap van de NVN kost € 28,- per jaar of € 14,- voor partners/naasten van NVN-leden.

Ben je nog geen lid, dan kan je eenmalig gratis deelnemen aan een themadag van de NVN. Voor elke volgende themadag bedraagt de toegang voor niet-leden € 35,-.

Aan- en afmelden

Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 27 maart 2020 via de agenda op onze website. In de week voorafgaand aan de dag ontvang je een bevestiging van je deelname met alle praktische informatie.

Mocht je na aanmelding alsnog verhinderd zijn, wil je dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan ons secretariaat: 035 - 691 21 28 of secretariaat@nvn.nl. Als je je niet of te laat afmeldt, komen wij voor onnodig hoge kosten te staan.

Inschrijfformulier

Bent u wel lid, maar niet ingelogd? Log dan eerst in.

Ik ben

Bent u lid?

Aub aanvinken wat van toepassing is

Hebt u er bezwaar tegen als u voorkomt op een foto die wij in onze media plaatsen?

Privacyverklaring

Wij slaan uw gegevens (tijdelijk) op. Na beëindiging van uw lidmaatschap of abonnement worden ze verwijderd. De gegevens van niet-leden die alleen een themadag bezoeken, worden na de evaluatie van die themadag verwijderd. Lees meer in onze privacyverklaring.

Datum & tijd

4 april 2020
10.30 - 15.00 uur

Locatie

NVN kantoor
Groot Hertoginnelaan 34
Bussum