Activiteit voor jongvolwassen nierpatiënten

We maken een tour door het menselijk lichaam in Corpus en we ontdekken méér over de werkwijze van Eurotransplant. Ga je mee op reis?

Deze activiteit wordt georganiseerd voor en door jongeren met een nierziekte (18 tot 35 jaar).

Organen 'verdelen' 

We starten de dag met een presentatie van Serge Vogelaar, manager allocation van Eurotransplant: Wat doet Eurotransplant en wat is de werkwijze?

Eurotransplant 'verdeelt' al 52 jaar organen; Het is de oudste internationale organisatie op dit gebied in Europa. In de presentatie krijg je inzicht in de geschiedenis van het ontstaan van Eurotransplant,  haar werkwijze en de algemene principes over hoe de verdeling gaat. Specifiek wordt ingegaan op hoe dat voor de postmortale donornieren werkt. Daarnaast geven we je inkijk in de praktische uitvoering van wat er allemaal gebeurt als er een donor gemeld wordt bij Eurotransplant.

Alles over het menselijk lichaam

Daarna gaan we op reis door Corpus om op alle vragen over het menselijk lichaam antwoord te krijgen. Want, hoe zit het lichaam eigenlijk in elkaar en hoe werkt het?

Beleef het, je mag namelijk vrijwel alles aanraken en kan veel zien en horen. Hier leer je nog meer over het lichaam door middel van games en testjes.

Napraten

We sluiten de dag goed af met een borrel, waar je tijd hebt om na te praten over de dag, ervaringen uit te wisselen of elkaar beter te leren kennen.

Programma

10.30 Ontvangst met koffie en thee
11.00 Presentatie door Serge Vogelaar manager allocation Eurotransplant:
Wat doet Eurotransplant en wat is de werkwijze?
12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 15.00 Reis door het menselijk lichaam in groepsverband met headset
15.00 Afsluitende borrel met hapje

 

Aanmelden

Bent u wel lid, maar niet ingelogd? Log dan eerst in.

Ik ben:

Ben je lid?

Aub aanvinken wat van toepassing is

Heb je er bezwaar tegen als je voorkomt op een foto die wij in onze media plaatsen?

Privacyverklaring

Wij slaan uw gegevens (tijdelijk) op. Na beëindiging van uw lidmaatschap of abonnement worden ze verwijderd. De gegevens van niet-leden die alleen een themadag bezoeken, worden na de evaluatie van die themadag verwijderd. Lees meer in onze privacyverklaring.

Datum & tijd

5 oktober 2019
10.30 - 15.00 uur

Locatie

Corpus Congress Centre
Willem Einthovenstraat 1
Oegstgeest