De derde vaccinatie


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Niertransplantatiepatiënten ontvangen deze maand een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie. Een goede ontwikkeling die tegelijk ook bij veel mensen (praktische) vragen oproept. Zoals: Van wie krijg ik een uitnodiging? Moet ik laten bepalen of ik voldoende antistoffen heb? Wordt het nu wel of niet aangeraden om rond de 3e vaccinatie afweeronderdrukkende geneesmiddelen tijdelijk te stoppen? Deze, en veel meer vragen worden door experts beantwoord tijdens het webinar voor patiënten en zorgprofessionals op woensdag 13 oktober 2021 om 19.30 uur.

Vaccinatie tegen COVID-19 werkt ook bij mensen met een afweerstoornis, maar soms minder goed. Het is belangrijk voor deze mensen om zich goed te laten vaccineren, omdat COVID-19 voor hen extra risicovol kan zijn. Bij sommige patiënten zijn twee vaccinaties onvoldoende. Zij hebben te weinig afweer opgebouwd. Bij hen kan een 3de vaccinatie verbetering geven van de immuniteit.

Na het webinar in augustus over 'De nieuwste overwegingen over coronavaccinatie voor nierpatiënten’, staat op 13 oktober een volgend informatief webinar op het programma.

In dit webinar beantwoorden we de vele vragen die ons bereiken over de derde vaccinatie.

Stel je vraag

Heb je een vraag die je wilt voorleggen aan de experts? Mail die dan naar redactie@nieren.nl. Deze vragen zullen zoveel mogelijk verwerkt worden in de presentatie en beantwoord worden door het panel.

Tijdens het webinar kunt u ook vragen stellen via de Q&A. Aan het begin van de bijeenkomst wordt uitgelegd hoe je dat doet.

N.B. Om privacy redenen kan niet specifiek worden ingegaan op persoonlijke situaties; de deskundigen kunnen alleen in algemene zin antwoorden. Het kan zijn dat zij een aantal vragen van dezelfde strekking bundelen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de link onderaan deze pagina.
Na aanmelding krijg je in de week van 11 oktober een bevestiging met de link voor het webinar toegestuurd per e-mail.

Terugkijken

Mocht het je niet lukken deel te nemen op 13 oktober, dan kun je alles later alsnog bekijken in de Terugblik op themadagen.

Maand van de Wetenschap

Dit webinar is onderdeel van de Maand van de Wetenschap. Bekijk het hele programma in de Agenda.

 

Ik meld me aan

 

Waar & wanneer?

  • Woensdag 13 oktober 2021
    19.30 uur
  • Het webinar is gratis, meld je wel aan