Getransplanteerd, een nieuw hoofdstuk?


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Een niertransplantatie is een ingrijpende gebeurtenis. Wat verandert er en hoe pakt u uw leven weer op? Waar loopt u tegenaan in de eerste tijd na transplantatie, zowel fysiek als mentaal?

De NVN organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor nierpatiënten die recent een niertransplantatie hebben ondergaan. Dit jaar kunnen we deze themadag helaas niet fysiek plaats laten vinden, daarom is gekozen voor een webinar.

Voor wie?

Dit webinar is bedoeld voor mensen die niet langer dan 2 jaar geleden hun nier ontvangen hebben (al dan niet voor de eerste keer). Uw partner of een andere naaste (volwassen kind, vriend(in), etc.) is ook van harte welkom mee te kijken.

Getransplanteerd, een nieuw hoofdstuk?

Na een niertransplantatie breekt er een nieuw hoofdstuk in uw leven aan. Meestal brengt een transplantatie veel positiefs: een betere kwaliteit van leven, een langer leven en meer vrijheid door een betere conditie. Wellicht kunt u weer werken en actiever deelnemen aan sociale activiteiten.

Maar er zijn ook onzekerheden en zaken die minder prettig zijn. Het levenslang slikken van medicijnen om afstoting te voorkomen, angst voor afstoting, bijwerkingen van medicijnen en een verhoogde kans op andere medische problemen door de niertransplantatie.

Al met al, fysiek en mentaal is de eerste tijd na uw niertransplantatie een bijzondere tijd en daar willen we in dit webinar aandacht aan besteden.

Sprekers

Dr. Arjan van Zuilen, internist-nefroloog van het UMC Utrecht gaat in op de fysieke en medische gevolgen na een niertransplantatie. Ook beantwoordt hij uw (medische) vragen.

Vervolgens zal onder leiding van Gerben van den Bosch (medisch maatschappelijk werker van het Radboud umc) gesproken worden met een aantal transplantatiepatiënten. Diverse onderwerpen die mogelijk ook in uw leven spelen, komen dan aan de orde. Bijvoorbeeld angsten en onzekerheden, dankbaarheid, ervaringen met bijwerkingen van medicatie, weer werken, etc.

Vragen insturen

Hebt u een vraag aan de sprekers dan kunt u hem stellen op het aanmeldformulier of door een mail te sturen naar jager@nvn.nl.

Tijdens het webinar kunt u vragen stellen via de chat.

N.B. Om privacyredenen kan niet specifiek worden ingegaan op persoonlijke situaties; er wordt alleen in algemene zin geantwoord.

Aanmelden

U kunt u aanmelden via het aanmeldformulier via de knop onderaan deze pagina. 

Na aanmelding krijgt u in de week van het webinar een bevestiging toegestuurd per e-mail. Daarin staat ook de link naar het webinar. 

 

Aanmelden

Datum & tijd

Donderdag 25 maart 2021
19.30 – 21.15 uur (inclusief pauze)

Toegang

Gratis, meld u wel vooraf aan