Hemodiafiltratie en ontwikkelingen rond de shunt


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Nierpatiënten Vereniging Mijnstreken viert haar 40-jarig bestaan met een webinar in samenwerking met de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Aan bod komen twee onderwerpen die wat meer uitleg verdienen: hemodiafiltratie en de shunt.

 

Hemodiafiltratie

Je hoorde er veel over in de media de laatste tijd. Wat is hemodiafiltratie precies en voor wie is dit geschikt? Wat is het verschil met hemodialyse? Is de kans op overlijden tijdens dialyse bij hemodiafiltratie echt minder dan bij hemodialyse?

In dit webinar geven we uitleg over hemodiafiltratie en worden vragen beantwoord.

Spreker over dit onderwerp is Dr. Gaico Verseput, internist-nefroloog bij het Zuyderland Medisch Centrum.

De shunt

Voor hemodialyse moet de dialysemachine worden aangesloten op je bloedbaan. Dat gebeurt via een vaattoegang. De meeste mensen krijgen daarvoor een shunt. Hoe gaat de aanleg van een shunt en hoe werkt een shunt? Zijn er risico’s? Wat zijn nieuwe ontwikkelingen en technieken op het gebied van de shunt?

Dr. Nicole Heitink, internist-nefroloog bij het Zuyderland Medisch Centrum, legt je graag alles uit over de shunt.

Vraag insturen

Je kunt vooraf al een vraag insturen via jager@nvn.nl (We kunnen i.v.m. privacy niet op persoonlijke situaties ingaan, maar wel in het algemeen antwoorden).

Aanmelden 

Het webinar wordt uitgezonden via Zoom. Een week voor het webinar krijg je de link voor het webinar toegestuurd per e-mail.

 

Datum

23 november 2023

19.30 - 20.45 uur

Soort bijeenkomst

Webinar