Heppie Kidney Day

15 juni is Heppie Kidney Day! Dat is een dag vol leuke, creatieve en sportieve activiteiten voor kinderen (4 – 16) met een nierziekte.

Wil jij je eigen vlog maken? Of ga je koken met een bekende tv-kok? Hou je meer van bewegen, doe dan mee aan kickboksen of het sportcircuit! Dit is nog niet alles, je kunt ook ontspannen bij yoga of je vragen stellen aan een nefroloog (nierarts).

Lijkt dit je leuk? Meld je dan snel aan! Je ouders, broertjes en zusjes zijn ook welkom.

Heppie Kidney Day wordt georganiseerd door de Nierpatiënten Vereniging Nederland in samenwerking met de Universitaire Medische Centra.

Programma

10.00 – 10.15 Ontvangst met koffie, thee, limonade
10.15 – 10.30 Welkom
10.30 – 12.00 Ochtendprogramma (kies één workshop)

 

 • Koken voor kinderen

  Onder begeleiding van de bekende kok Andy McDonald (24Kitchen) gaan jullie een lekker gerecht bereiden. Beleef en proef verschillende smaken!

  Er is plaats voor 20 kinderen van alle leeftijden.

 • Vragenuurtje voor ouders

  Mandy Keijzer, de kindernefroloog van het Wilhelmina Kinderziekenhuis beantwoordt de vragen die je altijd al had willen stellen. Geen vraag is gek of dom!

 • Kickboksen

  De jeugdtrainer van de Chi Academy laat jullie zien hoe leuk kickboksen is! Omdat kickboksen een contactsport is, trainen we met protectiemateriaal: bokshandschoenen en scheenbeschermers.

  Natuurlijk gaan we niet op het lichaam slaan, maar wordt er gewerkt met trapkussens. Effectiviteit, zelfverdediging en weerbaarheid komen aan bod.

  Er is plaats voor 15 kinderen van alle leeftijden.

 • Vloggen

  Workshopleider Renger van maX Music leert jullie een vlog te maken. Wat is een vlog? Een vlog is een afkorting van videologboek, dus eigenlijk een video-verslag van de dingen die je zelf meemaakt.

  Je leert tips & tricks voor vlogs, zoals: blijf praten over wat je doet, waarom je het doet, en wat je ervan vindt, monteer korte, spetterende momenten aan het begin die uitnodigen tot verder kijken, monteer 'visuele grapjes' zoals vertragen, kleuren veranderen, random andere filmfragmenten, geluidseffecten, muziekjes toevoegen. etc.,

  Jullie gaan ’s ochtends in tweetallen aan de slag met een iPad en microfoon.

  Deze workshop gaat ’s middags verder. 

  Er is plaats voor 20 kinderen van 12–16 jaar.

 • Sportcircuit

  Heb je altijd al verschillende sporten willen uitproberen, dan is dit je kans! Onder begeleiding van een sportleraar doen we allerlei sportactiviteiten op het voetbalveld of, bij slecht weer, in de zaal. Je bent lekker in beweging!

  Kinderen van alle leeftijden kunnen deelnemen.

 • Wandeling

  Kom al wandelend met elkaar in gesprek. We hebben hiervoor een leuke wandeling gevonden in de Zeister bossen.

  NVN-directeur Hans Bart loopt met je mee. Hij heeft twee keer met nierpatiënten en partners/ouders een deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella gelopen. Ook tijdens de Heppie Kidney Day 2018 heeft hij deze wandeling verzorgd.

  De route is ca. 7 km. 

  De wandeling is voor ouders.

 

12.00 – 13.30 Lunch
13.30 – 15.00 Middagprogramma (kies één workshop)

 

 • Koken voor ouders

  Onder begeleiding van de bekende kok Andy McDonald (24Kitchen) gaan jullie een lekker gerecht bereiden. Leer om te gaan met zout en verschillende kruiden.

  Er is plaats voor 20 ouders.

 • Vragenuurtje voor kinderen

  Mandy Keijzer, de kindernefroloog van het Wilhelmina Kinderziekenhuis kan de vragen beantwoorden die je altijd al had willen stellen. Geen vraag is gek of dom! 

  Kinderen van alle leeftijden kunnen deelnemen.

 • Yoga, samen met je kind

  Onder leiding van Carin Hoogstraten leren jullie een paar eenvoudige yoga-oefeningen. Leuke workshop voor als je wilt bewegen en ontspannen.

  Er is plaats voor 25 ouders en kinderen van alle leeftijden.

 • Sportcircuit

  Heb je altijd al verschillende sporten willen uitproberen, dan is dit je kans! Onder begeleiding van een sportleraar doen we allerlei sportactiviteiten op het voetbalveld of, bij slecht weer, in de zaal. Je bent lekker in beweging!

  Kinderen van alle leeftijden kunnen deelnemen.

 • Vloggen (vervolg)

  Samen met Renger gaan jullie verder met jullie vlog. Jullie gaan aan de slag met het monteren van de gemaakte opnames. Je zal zien hoe snel er dan al een mooi eindresultaat te zien is!

Gratis voor leden

Kinderen (tot 18 jaar) van NVN-leden hebben gratis toegang tot Heppie Kidney Day.

Zijn je ouders nog geen lid, dan kunnen ze dat bij aanmelding alsnog worden. Het lidmaatschap van de NVN kost € 27,50 per jaar. Partners van NVN-leden betalen € 13,75. 

Willen je ouders geen lid worden, dan betalen zij voor deelname aan Heppie Kidney Day € 35 per volwassene. Ook dan is jouw deelname (en die van je broertjes en/of zusjes) gratis.

 

Datum 

15 juni 2019

Locatie

KNVB Campus
Zeist