Het eerste jaar na transplantatie


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Deelnemen aan de livethemadag in Bussum is helaas niet meer mogelijk. Je kunt je nog wel inschrijven als online deelnemer.

 


Een niertransplantatie is een ingrijpende gebeurtenis. Wat verandert er en hoe pak je je leven weer op? Waar loop je tegenaan in de eerste tijd na transplantatie? Wat zijn aandachtspunten of complicaties die kunnen optreden? Hoe ga je om met gevoelens als angst en onzekerheid, dankbaarheid? En met bijwerkingen van medicatie, weer gaan werken, impact op je relatie en/of gezin, etc?

Dit en meer hoor je op de themadag Het eerste jaar na transplantatie in Bussum. De dag op locatie is helaas al vol, maar je kunt het ochtendprogramma ook online volgen via Zoom. Je moet je wel even aanmelden via het formulier onderaan. Het middagprogramma is alleen voor de mensen op locatie.

Ochtendprogramma

(ook online te volgen)

10.00 – 10.30 Registratie & koffie
10.30 – 10.40 Welkom & inleiding
  door Gerben van den Bosch, medisch maatschappelijk werker Radboudumc
10.40 – 11.15 Medische aandachtspunten in het eerste jaar na transplantatie
  Arjan van Zuilen, internist-nefroloog UMC Utrecht
11.15 – 11.45 

Voeding en leefstijl na een niertransplantatie

  Brigitte Snoeker, diëtist Nefrologie LUMC
11.45 - 12.15 Op vakantie na een niertransplantatie
  Dorry Engelmann, ervaringsdeskundige

Middagprogramma

Alleen voor deelnemers in Bussum, niet online

13.30 – 15.00 Gespreksgroepen onder begeleiding van een medisch maatschappelijk werker en een ervaringsdeskundige. (dit wordt niet opgenomen ivm privacy).
15.00 Afsluiting/einde

Voor wie?          

De themadag in Bussum is specifiek voor mensen die tussen 1 januari 2022 en 1 juni 2023 een niertransplantatie hebben gehad (en voor een partner/naaste). Deze dag is helaas al vol.

Je kunt nog wel het online programma (via zoom) volgen. Dit programma is voor iedereen die geïnteresseerd is gratis toegankelijk. Meld je dan aan via het formulier onderaan, zodat je de link voor zoom ontvangt.

Toegang

De themadag in Bussum is gratis voor NVN-leden.

Niet-leden betalen een bijdrage van 12,50 euro (incl. lunch). Je kunt dit ter plekke betalen via een QR-code met je mobiel of een machtiging (niet contant!).

Aanmelden  

Je kunt je aanmelden voor het online programma via de button onderaan deze pagina. De livethemadag is helaas al vol.

Vervolgens krijg je een week voor de bijeenkomst een bevestiging toegestuurd per e-mail. Heb je nog vragen over deze online bijeenkomst mail dan naar Kitty Jager: jager@nvn.nl.

 

Aanmelden online uitzending

 


Activiteitenpost

Wil je op de hoogte blijven van onze themadagen, webinars en andere activiteiten, meld je dan aan voor onze e-mailnieuwsbrief Activiteitenpost.  

Datum & tijd

17 juni 2023

Tijd themadag Bussum: 10.30 – 15.00 uur

Tijd online bijeenkomst Zoom: 10.30 – 12.30 uur

Soort bijeenkomst

Hybride, je kunt zowel in Bussum als online deze themadag bijwonen. 
Let op: de livebijeenkomst zit al vol.