Het eerste jaar na transplantatie

Een niertransplantatie is een ingrijpende gebeurtenis. Wat verandert er en hoe pak je je leven weer op? De NVN organiseert op zaterdag 28 maart 2020 een themadag over het eerste jaar na een niertransplantatie bij Bouw & Infra in Harderwijk.

Voor wie?

Deze themadag is bedoeld voor mensen die niet langer dan 15 maanden geleden hun nier ontvangen hebben (al dan niet voor de eerste keer). Uw partner of een andere naaste (volwassen kind, vriend(in), etc.) is ook van harte welkom.

Verwerking van de transplantatie

Er is een inspirerend programma samengesteld om u, en eventueel uw partner of naaste, te ondersteunen bij de verwerking van de transplantatie en de veranderingen die daarmee gepaard gaan. Tijdens deze dag is er ruimschoots de tijd om ervaringen uit te wisselen.

Het ochtendprogramma gaat over leefstijl na transplantatie. Prof. dr. Gerjan Navis van het UMCG (internist-nefroloog, hoogleraar Experimentele Nefrologie en hoogleraar Voeding in de geneeskunde) zal een presentatie verzorgen over leefstijl na transplantatie, aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen.

Daarna is er een interactief programma onder leiding van Gerben van den Bosch en Sabine Hopman, medisch maatschappelijk werkers van het Radboudumc.

’s Middags worden in kleine groepen onderwerpen besproken die deelnemers zelf inbrengen, onder leiding van een medisch maatschappelijk werker en een ervaringsdeskundige. Medisch maatschappelijk werkers van het Radboudumc (Gerben van den Bosch en Sabine Hopman), Amsterdam UMC (Jacintha Jenniskens), UMC Utrecht (Ruth Zekhuis) en UMC Groningen (Henny Talens) hebben hun medewerking toegezegd.

Programma

10.00 - 10.30 Ontvangst met koffie/thee
10.30 - 10.35 Welkom
10.35 - 11.30 Leefstijl na transplantatie 
  Presentatie door prof. dr. Gerjan Navis (UMCG) en gelegenheid tot het stellen van vragen
11.30 - 12.30 Wat maakt zo’n eerste jaar nou bijzonder?
  Interactief ochtendprogramma o.l.v. Gerben van den Bosch en Sabine Hopman, medisch maatschappelijk werkers van het Radboudumc
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 13.40 Introductie van het middagprogramma
13.40 - 15.15 Uitwisselen van ervaringen in groepen 
  Onder leiding van een maatschappelijk werker en een ervaringsdeskundige. De te bespreken onderwerpen worden in de groep bepaald*
15.15 - 15.45 Napraten met een drankje

* Als u vooraf een onderwerp wilt inbrengen dan kunt u dit sturen naar jager@nvn.nl. Wij doen ons best om het onderwerp in het middagprogramma op te nemen.

Praktische informatie & aanmelding

NVN-leden hebben gratis toegang tot de themadag 'Het eerste jaar na transplantatie'. Het lidmaatschap van de NVN kost € 28,- in 2020 of € 14,- als uw partner/naaste al lid is.

Bent u geen lid, dan kunt u eenmalig gratis deelnemen aan een themadag van de NVN. Voor elke volgende themadag bedraagt de toegang voor niet-leden € 35,-.

Aan- en afmelden

Inschrijven kan tot vrijdag 20 maart 2020 met het formulier hieronder. In de week voorafgaand aan de themadag ontvangt u een bevestiging van uw deelname met alle praktische informatie.

Mocht u na aanmelding alsnog verhinderd zijn, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan ons secretariaat? Tel. 035 – 691 21 28 of secretariaat@nvn.nl. Als u zich niet of te laat afmeldt, komen wij voor onnodig hoge kosten te staan.

Vragen

Mocht u nog vragen hebben over deze dag of weet u niet zeker of deze dag voor u bedoeld is, neem ook dan gerust contact met ons secretariaat op.

Inschrijfformulier

Bent u wel lid, maar niet ingelogd? Log dan eerst in.

Bent u lid van de NVN?

Bent u patiënt of partner

Vraag over uw transplantatie

Wat is voor u van toepassing?

Hebt u er bezwaar tegen als u voorkomt op een foto die wij in onze media plaatsen?

Hoe hebt u van deze dag gehoord?

Tot slot nog een vraag over uw transplantatie

Privacyverklaring

Wij slaan uw gegevens (tijdelijk) op. Na beëindiging van uw lidmaatschap of abonnement worden ze verwijderd. De gegevens van niet-leden die alleen een themadag bezoeken, worden na de evaluatie van die themadag verwijderd. Lees meer in onze privacyverklaring.

Datum & tijd

28 maart 2020
10.00 - 15.45 uur

Locatie

Bouw & Infra Park
Ceintuurbaan 2
Harderwijk