Informatieavond draagbare kunstnier – stamcellen

Nierpatiëntenvereniging Roermond organiseert op woensdag 15 mei een bijzondere informatieavond over
enkele nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van nierpatiënten.

De draagbare kunstnier

Jasper Boomker (Nierstichting) zal aangeven wat voor de Nierstichting aanleiding was om de ontwikkeling van de draagbare kunstnier in gang te zetten, met het historisch perspectief en de nalatenschap van dr. Kolff als inspiratiebron.
Hij zal ons informeren over de stand van zaken van de technische ontwikkeling van de kunstnier,
het prototype van de draagbare kunstnier wordt gedemonstreerd en de verwachte tijdlijn van de verdere ontwikkeling wordt aangegeven.

Het gebruik van stamcellen om nierschade te repareren

In 2016 is een groot Nederlands-Belgisch onderzoek van 5 Universiteiten en 20 bedrijven gestart om uit stamcellen organen te kweken om nierziekte, diabetes, artrose en hartfalen te genezen.

In het nierteam werken ongeveer 15 onderzoekers aan het kweken van mininiertjes (nierorganoïden). De ambitie is om over 5 jaar deze mininiertjes op grote schaal te kunnen kweken vanuit (lichaamseigen) stamcellen.

De Nierstichting is als partner in dit project betrokken. We worden bijgepraat over de huidige stand van zaken en de toekomstige mogelijkheden.

Meer weten?

Meer informatie over deze informatieavond vindt u in de uitnodiging Informatieavond Draagbare kunstnier – Stamcellen. Daar staat ook hoe u zich kunt inschrijven.

 

Datum & tijd

woensdag 15 mei 2019
19.30 – 21.30 uur 

Locatie

Munsterzaal
Laurentius Ziekenhuis
Roermond