Leven met een matig tot ernstig verminderde nierfunctie

‘Mijn nierfunctie gaat achteruit. Wat betekent dit voor mij?' Laat u informeren op deze themadag van de Nierpatiëntenvereniging Friesland en de NVN.

Dialyse of transplantatie is nog niet in zicht, maar u kunt al veel hinder ondervinden van fysieke klachten, terwijl de omgeving nog weinig merkt. De behoefte aan informatie is vaak groot: Hoe pas ik mijn nierziekte in in mijn leven? Hoe verander ik mijn voeding? Hoe ga ik om met de fysieke klachten en de bijwerkingen van medicatie? Dit zijn vragen die veel spelen. Daarnaast hebt u waarschijnlijk minder energie en wordt het steeds lastiger uw werk te doen, uw gezin draaiend te houden en sociale contacten te onderhouden.

Voor wie is deze dag bedoeld?

Deze dag is voor mensen met een nieraandoening en/of een achteruitgaande nierfunctie, die nog niet hoeven te dialyseren of voor een transplantatie staan. U bent waarschijnlijk wel onder behandeling bij een nefroloog of huisarts, maar zou graag meer informatie willen of met andere nierpatiënten willen praten. Uiteraard is uw partner of een andere naaste ook van harte welkom.

Programma

's Ochtends zijn er presentaties over een aantal onderwerpen rondom nierziekte/verminderde nierfunctie.

's Middags kunt u aan 'gesprekstafels' uw vragen stellen over de onderwerpen die 's ochtends aan de orde kwamen en ervaringen uitwisselen met andere nierpatiënten. U neemt dan aan meerdere gesprekstafels deel. Er is ook een gesprekstafel voor partners/naasten.

Op het programma staan:

  • Voeding en dieet bij chronische nierschade (Alleen in de ochtend)
    door Femke Vlieland, diëtiste gespecialiseerd in nefrologie, diëtiste bij Beterschappen en Spijs.
  • De gevolgen en impact van een nieraandoening en/of verminderde nierfunctie op je (sociale) leven, werk, gezin
    door Karin Rustema, medisch maatschappelijk werker in het UMCG. 
  • Wat kan STAP (Steun- en adviespunt) voor u betekenen bij problemen met uw werk, de Wmo, WIA, etc.
    door Sultan Ates, sociaal raadsvrouw STAP/NVN.

Gratis voor leden

Leden van de NVN en regionale nierpatiëntenverenigingen hebben gratis toegang tot deze dag. Bent u geen lid, dan betaalt u € 35 per persoon. U ontvangt hiervoor een factuur.

Aanmelden themadag 'Leven met een matig tot ernstig verminderde nierfunctie'

U kunt u aanmelden voor de themadag met het inschrijfformulier hieronder. 

In de week vóór de themadag ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving.

Mocht u na aanmelding alsnog verhinderd zijn, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven via 035 – 691 21 28 of secretariaat@nvn.nl

Inschrijfformulier

Bent u wel lid, maar niet ingelogd? Log dan eerst in.

Ik ben:

Bent u lid?

Bijzonderheden

Privacyverklaring

Wij slaan uw gegevens (tijdelijk) op. Na beëindiging van uw lidmaatschap of abonnement worden ze verwijderd. De gegevens van niet-leden die alleen een themadag bezoeken, worden na de evaluatie van die themadag verwijderd. Lees meer in onze privacyverklaring.

Datum

21 september 2019
10.00 - 15.00 uur

Locatie

Van der Valk Hotel Drachten
Lavendelheide 4
Drachten