Medicatie bij nierziekte

In de verschillende fasen van nierziekte (chronische nierschade, predialyse, dialyse en na transplantatie) slikt u als nierpatiënt veel verschillende medicijnen. Uiteraard is elke nierpatiënt uniek en kijkt de arts samen met u wat de beste medicatie in uw situatie is, maar toch leven er vaak veel vragen rondom medicatie bij nierziekte.

Op zaterdag 26 oktober 2019 organiseren de regionale nierpatiëntenverenigingen van Noord-Brabant samen met de NVN een themadag over medicatie bij nierziekte.

Een nefroloog, ziekenhuisapotheker en diëtiste zullen 's ochtends een presentatie houden over medicatie bij nierziekte, waarbij medicatie in de verschillende fasen van de nierziekte aan bod komen. Ook wordt besproken in hoeverre u met uw voeding invloed kunt uitoefenen op het behoud van uw nierfunctie.

Na een heerlijke lunch kunt u in de middag samen met andere nierpatiënten ervaringen uitwisselen aan gesprekstafels en uw vragen voorleggen aan het forum van specialisten: de nefroloog, ziekenhuisapotheker en diëtiste.

Voor wie?

Deze dag is bedoeld voor nierpatiënten. Uw partner of naaste is uiteraard ook van harte welkom. 

Gratis voor leden

Leden van de regionale nierpatiëntenverenigingen en/of NVN hebben gratis toegang tot deze dag, u dient zich wel aan te melden.

Bent u geen lid van een van de verenigingen, dan betaalt u € 35 p.p. of u wordt alsnog lid. Op het aanmeldingsformulier voor de themadag kunt dit aangeven. U ontvangt in dat geval een factuur voor uw deelname of lidmaatschap.  

Aanmelden

Ongeveer 6 weken voor de themadag kunt u zich aanmelden. Het inschrijfformulier staat dan hieronder.

Vlak voor de themadag ontvangt u een bevestiging. Mocht u na aanmelding alsnog verhinderd zijn, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven via 035 – 691 21 28 of secretariaat@nvn.nl.

Datum

26 oktober 2019

Locatie

Provincie Noord-Brabant, exacte locatie is nog niet bekend