Nadenken over je toekomst


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Nierfalen is een chronisch, vaak voortschrijdend ziektebeeld met klachten op verschillende gebieden. Patiënten kunnen last hebben van vermoeidheid, vocht vasthouden en jeuk, maar angst, depressieve gevoelens en vragen over zingeving komen veel voor.

Soms is een niertransplantatie mogelijk. Maar vaak ook niet. Bij ziekten die in de tijd voortschrijden en uiteindelijk ook de levensduur bekorten, speelt palliatieve zorg een belangrijke rol. Palliatieve zorg richt zich op de kwaliteit van het leven en probeert niet alleen de lichamelijke klachten te verlichten, maar ook veel aandacht te hebben voor psychische, sociale en zingevingsvraagstukken.

Bij nierfalen zal soms gekozen worden voor ingrijpende behandelingen als niertransplantatie, het starten van dialyse, het niet starten van dialyse en het staken van dialyse.

Tijdens dit webinar zullen internist-nefroloog Marjolijn van Buren, een maatschappelijk werker en een patiënt een uitgebreide blik op de toekomst geven bij nierfalen.

Het webinar is bedoeld voor patiënten en hun naasten en andere geïnteresseerden en is gratis toegankelijk. Meld je wel aan. 

Organisatie

De lezing wordt aangeboden door Palliatieve Zorg Nederland (PZNL), Patiëntenfederatie Nederland, de NVN en Carend.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via Carend: Publiekswebinar palliatieve zorg bij nierfalen 

Datum

2 maart 2023

Soort bijeenkomst

Webinar