Syndroom van Alport en C3G


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Op 2 september organiseren wij een themadag over het syndroom van Alport en C3G. Hoor alles over ziekteverloop, behandelingen en erfelijkheid.

Programma

Tijdens deze dag komen naast erfelijkheid, behandeling en ontwikkeling van de ziekte ook de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen aan bod. En is er ruime gelegenheid voor lotgenotencontact. 

Syndroom van Alport

Het syndroom van Alport is een erfelijke nierziekte waarbij de kleine bloedvaatjes in de nierfilter (de glomeruli), maar ook andere organen, steeds verder beschadigd raken. De nierfunctie gaat dan steeds verder achteruit. Symptomen bij het syndroom van Alport zijn gehoorverlies en oogafwijkingen.

Meer informatie:

C3G

Onder C3-glomerulopathieën (C3G) vallen verschillende auto-immuunziekten waarbij de nierfilters ontstoken en vervolgens beschadigd raken: dense Deposit Disease (DDD), C3-glomerulonefritis (C3GN) en MembranoProliferatieve GlomeruloNefritis (MPGN).

Aanmelden

Je kunt je nog niet aanmelden voor deze themadag.

De andere Themadagen zeldzame nierziekten

Dit jaar organiseren wij 5 dagen over zeldzame nieraandoeningen. Naast deze dag over het syndroom van Alport en C3G zijn dat: 

Activiteitenpost

Wil je op de hoogte blijven van onze themadagen, webinars en andere activiteiten, meld je dan aan voor onze e-mailnieuwsbrief Activiteitenpost.  

Datum

2 september 2023

Soort bijeenkomst

Hybride, je kunt zowel in Bussum als online deze zeldzame nierziektendag bijwonen. 

Locatie

NVN kantoor
Groot Hertoginnelaan 34
1405 EE  Bussum