Themadag Het eerste jaar na transplantatie

Een niertransplantatie is een ingrijpende gebeurtenis. Wat verandert er en hoe pak je je leven weer op? De NVN organiseert op 23 maart een themadag over het leven na de transplantatie. 

Voor wie?

Deze themadag is bedoeld voor mensen die niet langer dan 15 maanden geleden hun nier ontvangen hebben (al dan niet voor de eerste keer). Uw partner of een andere naaste (volwassen kind, vriend(in), etc.) is ook van harte welkom.

Verwerking van de transplantatie

Er is een inspirerend programma samengesteld om u, en eventueel uw partner, te ondersteunen bij de verwerking van de transplantatie en de veranderingen die daarmee gepaard gaan. Tijdens deze dag is er ruimschoots de tijd om ervaringen uit te wisselen.

Het ochtendprogramma gaat over leefstijl na transplantatie. Prof. dr. Gerjan Navis van het UMCG (internist-nefroloog, hoogleraar Experimentele Nefrologie en hoogleraar Voeding in de geneeskunde) zal een presentatie verzorgen over leefstijl na transplantatie, aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen.

Daarna is er een interactief programma onder leiding van twee medisch maatschappelijk werkers van het Radboudumc.

’s Middags worden in kleine groepen onderwerpen besproken die deelnemers zelf inbrengen, onder leiding van een medisch maatschappelijk werker en een ervaringsdeskundige.

Programma 

10.00 - 10.30 Registratie en ontvangst met koffie/thee
10.30 - 10.35 Welkom
10.35 - 11.30 Leefstijl na transplantatie 
  Presentatie door prof. dr. Gerjan Navis en gelegenheid tot het stellen van vragen
11.30 - 12.30 Wat maakt zo’n eerste jaar nou bijzonder?
  Interactief ochtendprogramma o.l.v. Gerben van den Bosch en Sabine Hopman, medisch maatschappelijk werkers van het Radboudumc
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 13.40 Introductie van het middagprogramma
13.40 - 15.15 Uitwisselen van ervaringen in groepen o.l.v. een maatschappelijk werker en een ervaringsdeskundige. De te bespreken onderwerpen worden in de groep bepaald
15.15 - 15.30 Afsluiting
15.30 - 15.45 Napraten met een drankje

 
Als u vooraf een onderwerp wilt inbrengen dan kunt u dit sturen naar jager@nvn.nl. Wij doen ons best om het onderwerp in het middagprogramma op te nemen.

Gratis voor leden

NVN-leden hebben gratis toegang tot de themadagen. Het lidmaatschap van de NVN kost € 27,50 per jaar of € 13,75 voor partners/naasten van NVN-leden.

Ook niet-leden kunnen aan themadagen deelnemen, zij betalen € 35,- per themadag.

Aan- en afmelden

Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 15 maart 2019. In de week voorafgaand aan de dag ontvangt u een bevestiging van uw deelname met alle praktische informatie.

Mocht u na aanmelding alsnog verhinderd zijn, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan ons secretariaat: 035 - 691 21 28 of secretariaat@nvn.nl. Als u zich niet of te laat afmeldt, komen wij voor onnodig hoge kosten te staan.

Datum

23 maart 2019
10.00 tot 15.30 uur

Locatie

Bouw & Infra Park
Harderwijk