Webinar gezond leven: Lekker in je lijf


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Bewegen is belangrijk, maar voor nierpatiënten is het vaak lastig om te starten met bewegen én het vol te houden. Toch kan het, ook als je niet supersportief bent. Hoe u dat aanpakt, daarover gaat het eerste webinar rond gezond leven: 'Lekker in je lijf'.

In juni organiseren NVN, nieren.nl en de Nierstichting samen 'Lekker fit de zomer in!', een programma over gezond leven voor nierpatiënten, met onder meer drie webinars. Dit eerste webinar op 17 juni van 19:30 tot 20:45 uur gaat over lichaamsbeweging. Zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen delen praktische tips en inspirerende verhalen over bewegen.

Het webinar is voor alle geïnteresseerde nierpatiënten en hun naasten. Het maakt niet uit of u beginnende of gevorderde nierschade hebt, dialyseert of getransplanteerd bent. Aanmelden kan via nieren.nl/webinar-bewegen.

Aanmelden webinar-bewegen

Programma

Inleiding - door gespreksleiders Dr. Azam Nurmohamed en Aris Jan van Ek. Azam is internist-nefroloog bij het Amsterdam UMC. Aris Jan is ruim 30 jaar getransplanteerd, actieve sporter, werkzaam voor TransFit en redacteur bij zorgkaart.nl/Patiëntenfederatie Nederland.

Korte inspiratiesessie - oud-profwielrenner en mental coach Maarten Tjallingii. Maarten motiveert, inspireert en zit vol energie! Samen aan de slag met een positieve mindset.

Interviews met en ervaringen van deelnemers Walk & Talk - Ook als je getransplanteerd bent, blijft het belangrijk om gezond te leven. Wat heeft het samen wandelen deze getransplanteerden gebracht?

Tafelgesprek - Stel uw vragen! U krijgt antwoord van:

  • Gespreksleider: Dr. Azam Nurmohamed
  • Diverse ervaringsdeskundigen: Aris Jan van Ek, Rob Batelaan (initiatiefnemer Bewegen En Transplantatie) en Tineke Wiersma (Walk&Talk).
  • Eva Anne Hartman - diëtist Amsterdam UMC gespecialiseerd in nierziekten, gezondheidswetenschapper en leefstijlcoach
  • Jolien Netjes - Fysiotherapeut UMC Utrecht

Nierdaagse - Roderick Oudemans (Nierstichting) vertelt samen met een deelnemer over de Nierdaagse, het wandelevenement dat in juli plaatsvindt.

Meer webinars over gezonde leefstijl

Na dit webinar zijn er nog twee webinars over gezonde leefstijl.

Webinar gemist?

Mocht het niet lukken deel te nemen aan dit webinar, dan kunt u de opnames later terugkijken op nieren.nl/gezond-leven.

Webinar 'Lekker in je lijf'

17 juni van 19:30 - 20:45 uur

Aanmelden webinar-bewegen