Webinar: Hoe werkt de wachtlijst voor een donornier?


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Woensdag 19 mei 2021 organiseren de Brabantse regionale nierpatiënten verenigingen samen met de NVN een gratis webinar over de wachtlijst voor een donornier.

Heeft uw nefroloog met u gesproken over niertransplantatie omdat uw nierfunctie is verslechterd? En is er (op dat moment) geen levende donor beschikbaar? Dan komt ook de wachtlijst voor een donornier aan de orde. In de praktijk blijkt dat het voor nierpatiënten vaak niet duidelijk is hoe de wachtlijst voor donornieren werkt.

Het webinar 'Hoe werkt de wachtlijst voor een donornier?' geeft hierover uitleg en biedt inzicht in de (Europese) verdeling van donornieren.

Wat komt aan bod?

Gemiddeld wachten nierpatiënten op de Nederlandse wachtlijst iets minder dan 3 jaar op een nier van een overleden donor. Maar waarom moet de ene persoon langer wachten dan de andere? Hoe werkt die wachtlijst voor een donornier nu eigenlijk? Welke factoren spelen een rol bij de plaatsing op de wachtlijst en hoe werkt het toewijzen van ‘punten’? En waarom staat uw plek op de wachtlijst niet vast?

Ook is er ruimschoots aandacht voor het beantwoorden van uw vragen.

Programma & sprekers

  • De wachtlijst voor een donornier prof. dr. Stefan Berger, internist-nefroloog UMCG
  • Verdeling van donornieren door Eurotransplant Ineke Tieken, lid Medische Staf Eurotransplant

Voor wie?

Alle geïnteresseerde nierpatiënten en hun naasten, in het bijzonder mensen bij wie een niertransplantatie (op korte termijn) nodig is, mensen in de pre-dialyse of dialyse. Het webinar is gratis, ook als u geen lid bent van de NVN.

Info & aanmelden

Het online webinar is op woensdag 19 mei 2021 van 18:30 – 19:45 uur via Zoom. Deelname gratis maar vooraf aanmelden is verplicht. 

Aanmelden voor het webinar

Enkele dagen vooraf krijgt u een e-mail met bevestiging van uw deelname. Daarin staat ook de Zoom-link die u nodig heeft om deel te nemen. Na het webinar ontvangt u per e-mail een 'digitale goodiebag' met handige links naar meer informatie.

Vragen insturen

Heeft u nu al vragen over de wachtlijst voor donornieren? Noteer uw vraag dan op het aanmeldformulier, of stuur uw vraag per e-mail aan Kitty Jager via jager@nvn.nl. Tijdens het webinar kunt u ook vragen stellen via de Q&A. Om uw pricacy te beschermen zullen sprekers niet ingaan op persoonlijke situatie, maar geven zij wel in algemene zin antwoord op uw vragen.

Organisatie

Het webinar wordt georganiseerd door:

  • Digna Nierpatiëntenvereniging voor West Brabant
  • Nierpatiëntenvereniging 's-Hertogenbosch e.o.
  • Nierpatiënten Vereniging Máxima
  • Nierpatiënten Vereniging Tilburg
  • Regionale Nierpatiëntenvereniging NefroN
  • Nierpatiënten Vereniging Nederland

Webinar 'Hoe werkt de wachtlijst voor een donornier?'

Woensdag 19 mei 2021 - 18:30 tot 19:45 uur.

Aanmelden voor het webinar