Workshop voor ouders met een nierziekte

U of uw partner heeft een nierziekte en u hebt een gezin om draaiende te houden. Een nierziekte heeft grote impact op het gezinsleven, op uw rol als ouder of op uw relatie met uw partner. De NVN organiseert een workshop voor ouders die zelf een nierziekte hebben of te maken hebben met nierziekte van hun partner.

Over de workshop

‘Je hebt geen keus in wat je overkomt, wel hoe je ermee omgaat.’

We zijn niet altijd voorbereid op ziekte en verlies van gezondheid van jezelf of je partner. Maar met bepaalde vaardigheden kunnen we er wellicht beter mee omgaan. Wat kunnen we nog leren? En wat houdt ons tegen? Hoe communiceer je met je partner en/of je kinderen? Een praktische en veelomvattende workshop voor ouders met een nierziekte en hun partners.

‘Het Kompas’ handvat om eigen koers te kunnen varen

Tijdens deze workshop reikt workshopleider Stéphanie Beijnes ‘het Kompas’ aan. Dat is een handvat om om te kunnen gaan met ziekte binnen het gezin en specifiek met de ziekte van een ouder. We onderzoeken hoe en waarom verschillende gezinsleden anders omgaan met ziekte en/of verlies van gezondheid. Door dit letterlijk in kaart te brengen met het Kompas, krijgen we meer begrip voor elkaar. We gaan kijken naar de verschillende windrichtingen:

 • Zuid: het verleden 
  Wat we willen loslaten en wat we willen vasthouden?
 • West: steun 
  Op welke mensen leunen we? En welke mensen ondersteunen ons?
 • Oost: eigen kracht 
  Hoe kun je ondanks je nierziekte/beperkte energie toch de moeder/vader zijn die je wilt zijn?
 • Noord: toekomst 
  Hoe vul je (alleen of samen met je partner) het leven in? Welke wensen zijn er?

Workshopleider Stéphanie Beijnes is professioneel coach en trainer op het gebied van verlies, rouw en transitie. Zij is kerndocent van de post-hbo-opleiding Verlieskunde, www.verliesenverder.nl. Haar aanpak is een combinatie van gedegen vakkennis, compassie en een pragmatische instelling.

Voor wie?

 • Ouders met een nierziekte 
 • Partners van nierpatiënten (met kinderen)
 • Ouders met een nierziekte zonder partner, maar met kind(eren)

Mocht u vragen hebben over deze workshop of weet u niet zeker of deze dag voor u bedoeld is, neem dan gerust contact met ons op: secretariaat@nvn.nl.

Oproep

Mocht u zelf een vraag, dilemma of thema in willen brengen voor deze workshop dan nodigen wij u uit uw vraag vooraf te mailen aan jager@nvn.nl. Uiteraard zullen wij vertrouwelijk met uw vraag omgaan. Wij kunnen uw vraag ook anoniem aan de orde laten komen als u dat wilt.

Programma 

13.00 - 13.30 Ontvangst met broodjesbuffet
13.30 - 15.00 Eerste deel workshop
15.00 - 15.15 Pauze
15.15 - 16.30 Tweede deel workshop
16.30 - 17.00 Drankje/napraten/einde

Praktische informatie

NVN-leden hebben gratis toegang tot de workshop. Voor niet-leden is de prijs € 27 (of € 13,50 als uw partner NVN-lid is). Voor die prijs hebt u de rest van het jaar gratis toegang tot alle themadagen.

Aanmelden is mogelijk tot 19 oktober 2018. In de week voor de workshop ontvangt u een bevestiging van uw deelname met alle praktische informatie.

Mocht u na aanmelding alsnog verhinderd zijn, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doorgeven aan ons secretariaat? Tel. 035 - 691 21 28 of secretariaat@nvn.nl. Als u zich niet of te laat afmeldt, komen wij voor onnodig hoge kosten te staan.

De locatie is goed bereikbaar en gelegen aan de A1. Er is voldoende parkeergelegenheid. De locatie is ook bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf de bushalte moet u dan een klein stukje lopen. Als dit een probleem is voor u, geef dit dan aan in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier.


Datum
27 oktober 2018
13.00-17.00 uur

Locatie
Van der Valk Hotel Hilversum - De Witte Bergen
Rijksweg 2
3755 MV Eemnes (Laren)
(gelegen aan de A1)