World Kidney Day

Op donderdag 12 maart 2020 is het World Kidney Day! Het internationale thema is dit jaar: Preventie en opsporing van nierziekten en goede toegang tot de juiste zorg.

Regionale nierpatiëntenverenigingen en andere (gezondheids)organisaties organiseren op World Kidney Day activiteiten als kookworkshops, informatiestands en voorlichtingsbijeenkomsten (bijvoorbeeld op scholen) of lezingen. Zo willen ze zo veel mogelijk mensen informeren over het belang van een gezonde leefstijl en gezonde voeding om nierschade te voorkomen. 

Hieronder volgt nog een overzicht van de activiteiten in het land. Regionale nierpatiëntenverenigingen, ziekenhuizen en andere gezondheidsorganisaties kunnen hun activiteiten aanmelden via webmaster@nvn.nl.


Activiteiten in het land

Leiden

Regionale nierpatiëntenvereniging Diavaria staat met een informatiestand in LUMC Leiden (2e etage, nabij het Leidse Plein). Bezoekers worden voorgelicht over de risico’s van een te hoge zoutconsumptie en over gezonder eten met minder zout en koken met kruiden. Om ideeën op te doen, liggen er verschillende kookboeken en receptenbundels ter inzage.

Voor elke bezoeker is er een goodiebag met tips en 3 nieuwe, pure kruidenmixen van Euroma.