Webinar Zeldzame nierziekten (3)


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Op 26 augustus 2021 vindt het derde webinar in de reeks van vier webinars over Zeldzame nierziekten plaats. Dit webinar gaat over ADPKD (autosomal dominant polycystic kidney disease), ook wel cystenieren.

Programma

Onderzoek en medicijnen door Ron Gansevoort

Prof. dr. Ron Gansevoort is Hoogleraar Interne Geneeskunde bij het UMC Groningen en expert op het gebied van ADPKD. Hij vertelt u over de laatste ontwikkelingen rond onderzoek en medicijnen bij ADPKD.

Erfelijkheid en genetische diagnostiek door Albertien van Eerde

Dr. Albertien van Eerde is Klinisch Geneticus in het UMC Utrecht. In haar presentatie gaat ze in op:

  • de erfelijkheid van ADPKD, en
  • de (on)mogelijkheden van pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD). Dit is een techniek om een ziekte veroorzakende verandering op te sporen in het DNA van embryo's die tot stand gekomen zijn dmv IFV

Aanmelden

Het webinar is gratis. Aanmelden is verplicht.

Aanmelden webinar

In de week van het webinar krijgt u per e-mail een bevestiging; daarin staat ook de link waarmee u kunt deelnemen aan het webinar.

Na afloop van het webinar ontvangt u een 'digitale goodiebag', met onder meer links naar de video waarmee u het webinar kunt terugkijken en verwijzingen naar interessante informatie.

Stuur uw vragen vooraf in!

Heeft u vragen over ADPKD die u graag zou willen stellen aan de sprekers? Die kunt u vooraf insturen via het inschrijfformulier op de website. Deze vragen worden zoveel mogelijk door de sprekers in hun presentaties verwerkt. Om uw privacy te beschermen zullen de sprekers niet ingaan op persoonlijke situaties, maar geven zij in algemene zin antwoord op binnengekomen vragen.

U kunt ook live tijdens het webinar vragen stellen via de chatfunctie.

Andere webinars over zeldzame nierziekten

De NVN Kennisgroep Zeldzame Nierziekten organiseert dit jaar vier webinars. In elk webinar staat een (groep) zeldzame aandoening(en) centraal. Naast het webinar op 26 augustus staat er nog eentje op het programma:

  • 28 oktober: Nefrotisch syndroom en IgA-nefropathie

Terugkijken

Lukt het niet om deel te nemen op 26 augustus? Of wilt u de eerdere webinars uit de reeks terugkijken? Dat kan bij op Terugblik. Daar wordt na 26 augustus de link om terug te kijken toegevoegd. De eerste twee webinars staan er al:

Webinar Zeldzame nierziekten (3)

Webinar ADPKD (Cystenieren)
Datum : donderdag 26 augustus 2021
Aanvang : 19.30 uur

Programma

Onderzoek en medicijnen - Prof. dr. Ron Gansevoort

Erfelijkheid en genetische diagnostiek -

Dr. Albertien van Eerde

Dit is het derde webinar over zeldzame nierziekten.