ALL OF ME

Jongeren met een chronische ziekte willen - net als hun gezonde leeftijdsgenoten - een zelfstandig leven leiden. Maar dat valt niet altijd mee. ALL OF ME helpt hen sterker in hun schoenen te staan en de regie te voeren over hun eigen leven. Wie ben jij, hoe richt je je leven in en welke stappen kun je zetten om verder te komen?

Zes thema's

Jongeren met een chronische aandoening hebben meegedacht over ALL OF ME. Op basis van hun eigen ervaringen hebben zij zes thema’s gekozen: jij & jezelf, jij & de ander, je toekomst, je lijf, alcohol & drugs en seks.

Aan de slag

Op verschillende manieren kunnen jongeren met de thema’s aan de slag:

  • Op www.allofme.nl vinden zij nuttige informatie en oefeningen.
  • Per e-mail kunnen zij vragen te stellen aan een coach. De ALL OF ME-coaches zijn tussen de 20 en 35 jaar en hebben zelf ook een chronische aandoening
  • Via de geheime ALL OF ME-Facebookgroep kunnen jongeren in dezelfde situatie online met elkaar in contact komen. Ze kunnen er ervaringen delen en elkaar helpen.
  • Ten slotte worden op initiatief van de jongeren zelf ALL OF MEETS georganiseerd. Daar ontmoeten ze andere jongeren met een aandoening en is er een thema, workshop of interessante spreker.

Ontwikkeld door 10 patiëntenorganisaties

ALL OF ME is een initiatief van 10 patiëntenorganisaties, waaronder de NVN. Het is ontwikkeld samen met het Trimbos-instituut en IPPZ en is mogelijk gemaakt door een subsidie van het Fonds PGO.

Sinds maart 2019 is ALL OF ME onderdeel van PGOsupport.

All of me