Emp/Ouder


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Emp/Ouder is een driejarig project dat als doel heeft ouders van kinderen met een beperking of chronische ziekte zo te versterken (‘to empower’) dat zij hun rol (nog) beter kunnen vervullen.

3 stappen van Emp/Ouder

Behoefteninventarisatie

Aan welke kennis en vaardigheden hebben ouders behoefte om hun rol als ouder in het gezin en als regisseur van kennis, zorg en ondersteuning beter uit te voeren?

Van individuele naar gezamenlijke kennis

Hoe kunnen we de individuele behoeften uit stap 1 omzetten naar producten en/of middelen waar meerdere ouders iets aan hebben? 

Producten en middelen

Het doel is minimaal vijf producten te ontwikkelen waarmee ouders worden versterkt. Dat kan van alles zijn: een training, een boekje, een empowerment-weekend, een folder of iets anders. Inmiddels zijn er al wat producten klaar:

 • De Emp/Ouder Gids voor ouders na de diagnose, een eerste helpende hand 
  Deze gids is geschreven voor ouders die net de diagnose van hun kind hebben gehoord. Een diagnose van een handicap of chronische ziekte. In de gids vindt u veel tips en informatie over hoe om te gaan met de achtbaan van emoties, de impact van de diagnose op het gezin, hoe anderen kunnen helpen, welke therapieën er zoal zijn en wat u zelf kunt doen.
  Download de Gids voor ouders na de diagnose, een eerste helpende hand
  U kunt de gids ook opvragen via www.schouders.nl.

 • Verliesspiegel
  Met de 'Verliesspiegel' kunnen ouders onderzoeken in hoeverre zij het levend verlies dat het hebben van een kind met een beperking of chronische ziekte met zich meebrengt, een plek kunnen geven. Denk aan het aanpassen van uw dromen en toekomstverwachtingen, het integreren van de beperking of chronische ziekte in het dagelijks leven en de emotionele verwikkelingen die dat met zich meebrengt.
  Ga naar de Verliesspiegel ‘Winst en verlies. Wegwijzer voor ouders van een zorgkind’ op de website schouders.nl. 

9 belangenorganisaties

Emp/ouder is een project van 9 patiënten- en gehandicaptenorganisaties, waaronder de NVN.

2018 is het laatste jaar van Emp/Ouder, daarna vindt u alle projecten op de website www.schouders.nl.

www.empouder.nl