Op Eigen Kracht aan het Werk

Het behouden of het vinden van werk kan een opgave zijn voor mensen met een chronische aandoening. Veel van hen werken gewoon door als ze klachten hebben. Op Eigen Kracht aan het Werk wil met de werkscan en de gids werknemers met een chronische aandoening helpen om hun werk met plezier en zo lang mogelijk te blijven doen. 

Werkscan

In het project Op Eigen Kracht aan het Werk (OEK) is een ‘werkscan’ ontwikkeld, waarmee u kunt onderzoeken hoe u uw werk met plezier kunt blijven doen. En wat u eraan kunt doen om zo lang en zo gezond mogelijk aan het werk te blijven.

De werkscan is een digitale vragenlijst over werk, gezondheid, balans privé-werk, loopbaanontwikkeling en zelfredzaamheid. Na het invullen, ontvangt u direct resultaten. Ga naar de werkscan.

Toelichting:

  • Kies ‘doe de werkscan gratis’. Maximaal 3 Werkscandeskundigen kunnen u een vrijblijvende offerte voor een gesprek op maat aanbieden. Met die offertes hoeft u niets te doen!
  • Als u wél een gesprek wilt met een werkscandeskundige kost dat geld. Mogelijk kunt u overleggen met uw werkgever of hij/zij de kosten wil vergoeden.

OEK-gids

Een ander product van Op Eigen Kracht aan het Werk is de OEK-gids. Die gids bevat tips en handige links over werk, gezondheid, scholing, zelfredzaamheid en meer. Dat helpt u om stappen te zetten, die bij u passen.

Wat doet de NVN?

In het project Op Eigen Kracht aan het Werk ontwikkelden verschillende patiëntenverenigingen (NVN, Oogvereniging, Nederlandse Cystic Fybrosis Stichting, Hiv Vereniging Nederland, Neurofibromatose Vereniging Nederland, Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten, Nederlandse Vereniging voor Autisme) gezamenlijk de werkscan en de OEK-gids. Dit project is inmiddels afgerond, de werkscan en de gids zijn nog beschikbaar.