Op Eigen Kracht aan het Werk


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Het behouden of het vinden van werk kan een opgave zijn voor mensen met een chronische aandoening. Veel van hen werken gewoon door als ze klachten hebben. Op Eigen Kracht aan het Werk wil met de werkscan en de gids werknemers met een chronische aandoening helpen om hun werk met plezier en zo lang mogelijk te blijven doen. 

Werkscan

In het project Op Eigen Kracht aan het Werk (OEK) is een ‘werkscan’ ontwikkeld, waarmee je kunt onderzoeken hoe je je werk met plezier kunt blijven doen. En wat je eraan kunt doen om zo lang en zo gezond mogelijk aan het werk te blijven.

De werkscan is een digitale vragenlijst over werk, gezondheid, balans privé-werk, loopbaanontwikkeling en zelfredzaamheid. Na het invullen, ontvang je direct resultaten.

Toelichting:

  • Kies ‘doe de werkscan gratis’. Maximaal 3 werkscandeskundigen kunnen je een vrijblijvende offerte voor een gesprek op maat aanbieden. Met die offertes hoef je niets te doen!
  • Als je wél een gesprek wilt met een werkscandeskundige kost dat geld. Mogelijk kan je werkgever de kosten vergoeden. Overleg dit vooraf met hem/haar.

OEK-gids

Een ander product van Op Eigen Kracht aan het Werk is de OEK-gids. Die gids bevat tips en handige links over werk, gezondheid, scholing, zelfredzaamheid en meer. Dat helpt je om de stappen te zetten die bij jou passen.

Wat doet de NVN?

In het project Op Eigen Kracht aan het Werk ontwikkelden verschillende patiëntenverenigingen (NVN, Oogvereniging, Nederlandse Cystic Fybrosis Stichting, Hiv Vereniging Nederland, Neurofibromatose Vereniging Nederland, Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten, Nederlandse Vereniging voor Autisme) gezamenlijk de werkscan en de OEK-gids.

Vragen over werk?

Ons Steun- en adviespunt (STAP) geeft persoonlijk advies over werk, inkomen, uitkeringen en scholing.