Heppie Kidney Day

Veel blije gezichten op de eerste Heppie Kidney Day! 80 nierpatiëntjes, hun broertjes, zusjes en ouders konden op 2 juni genieten van een welverdiende, ontspannen dag. Want, doordat een van de gezinsleden een chronische nieraandoening heeft, schiet het er nog wel eens bij in om gewoon iets leuks te gaan doen.

Heppie Kidney Day vond plaats in het KNVB Sportcentrum in Zeist en werd georganiseerd door de NVN in samenwerking met alle 7 Nederlandse academische ziekenhuizen.

Aan de slag

De kinderen gingen vol enthousiasme aan de slag in verschillende workshops:

Koken

Onder begeleiding van de bekende kok Andy McDonald (24Kitchen) bereidden de kinderen heerlijke wraps, zonder zout en mét verschillende kruiden.

Sport

In het sportcircuit konden ze met allerlei verschillende sporten kennismaken. Het sportcircuit werd begeleid door een sportleraar en studenten van het Horizon College in Alkmaar. Leuk detail is dat deze activiteit onderdeel is van het afstudeerproject van de studenten!

Djembé

Lekker trommelen tijdens de djembéworkschop. De muzikantjes maakten kennis met de achtergrond van dit instrument en maakten samen een indrukwekkend muziekstuk.

Ouderprogramma

Tegelijkertijd was er een ouderprogramma:

Wandeling

Aan de hand van stellingen van NVN-directeur Hans Bart kwamen de ouders tijdens de wandeling met elkaar in gesprek.

Prikkelpracht

Marianne Bauwens (praktijk voor (kinder)coaching) maakte op een luchtige wijze samen met de ouders de balans op: wat kost energie en wat geeft energie? En in het geval de balans erg doorslaat naar de draaglast-kant, wat is er dan nodig om die balans weer te herstellen?

Fotoalbum

Poseren voor het sponsorbord

Koken met Andy

Sportcircuit

Djembé

Ouders aan de wandel

Foto's: Sander Koning