Jubileumfestival 40 jaar NVN

Ruim 300 bezoekers stapten op 25 november aan boord van onze ‘Jubileum Express’ en reisden mee langs de mijlpalen van de afgelopen 40 jaar en ontwikkelingen nu en in de toekomst.

Op ons festival, in de Prodentfabriek in Amersfoort, werden zij bijgepraat over ontwikkelingen in de zorg, konden zij zelf meepraten, mee koken en creatief aan de slag:

  • In het ‘Het lagerhuis’ onder leiding van Hanneke Groenteman gingen bezoekers in over prikkelende stellingen.
  • Kunstzinnig therapeute Yvonne Peschier gaf een creatieve workshop waarbij het innerlijke proces centraal stond. Vitaliserende oefeningen werden afgewisseld met het maken van krijttekeningen.
  • TV- kok Pierre Wind gaf op zijn bekende, energieke wijze een kookdemonstratie. Met veel hilariteit en energie bereidde hij samen met de deelnemers diverse koude gerechtjes die uiteraard ook geproefd konden worden.
  • In zgn. ‘Tedtalks’, korte insprirerende presentaties van mensen uit het werkveld, werden de NVN-leden bijgepraat over voeding en zorg.
  • Waar loop je als mantelzorger tegenaan? In de workshop voor (en door) Mantelzorgers werden ervaringen gedeeld.
  • Vrijwilligers van de Stichting Sport en transplantatie legden uit waarom sporten juist voor patiënten zo belangrijk is. Iedereen kon zelf aan de slag op het roei- of skiapparaat. 

Lintje voor Anja van Heuvelen

NVN-bestuurslid Anja van Heuvelen werd speciaal in het zonnetje gezet. René Verhulst, burgemeester van Ede benoemde haar tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange inzet voor nierpatiënten.

Anja, volkomen verrast, droeg de onderscheiding op aan alle vrijwilligers waarmee ze al die jaren samen heeft gewerkt en aan haar man Gerrit, die haar altijd gesteund heeft.