Bekijk de achtergrondfoto

Daten als nierpatiŽnt

‘Daten (via Tinder): wanneer vertel je over je ziekte’. Hierover plaatsten wij een openhartige column. Wilma (achternaam bij ons bekend) stuurde deze reactie naar de NVN-redactie.


april 2017

Do over daten

Onzichtbaar chronisch ziek zijn is geen feestje, dat weten we allemaal. Single zijn heeft best z'n voordelen, maar single én chronisch ziek zijn, voelt soms best eenzaam. ‘Omdat je gezondheidsproblemen niet zichtbaar zijn, is er vaak weinig begrip van de mensen om je heen’, vindt Do (47) die sinds kort, na een lange relatie, weer alleen woont.

Er zijn talloze apps en sites waar singles tegenwoordig een partner - voor een avond, een paar maanden of levenslang - vandaan kunnen plukken. Neem nou Tinder...

Lees de colum Do over daten 


juni 2017

Luchtig houden

Heb inmiddels met tussenpozen jarenlange ervaring met daten. Over het algemeen vertel ik bij de 1e ontmoeting dat ik een nierziekte heb. Doe ik heel luchtig over en ik treed niet in detail. Als iemand meer wil weten, leg ik uit dat ik een niertransplantatie heb gehad, maar dat het nu goed met me gaat en dat ik alleen een beetje op moet letten met zoutgebruik. De meeste mannen weten er amper iets van af en vragen niet door...

Lees de column Luchtig houden 


Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving