Bekijk de achtergrondfoto

Nierziekten en behandeling

Als u hebt gehoord dat u een nieraandoening hebt, zit u vol vragen. U wilt meer weten over de nierziekte die u hebt en de onderzoeken en behandelingen die u zult moeten ondergaan. Het is belangrijk dat u de juiste (nierfunctievervangende) behandeling kiest. Welke behandeling dat is, verschilt per persoon. Het hangt af van uw medische situatie, maar ook van uw manier van leven. Kiezen is niet eenvoudig, maar de juiste keuze maakt de kwaliteit van uw leven beter.

Patiëntenperspectief

De informatie op deze site is geschreven vanuit patiëntenperspectief en door een nefroloog op juistheid gecontroleerd. Met de ervaringen van nierpatiënten hebben wij een bron aan informatie die wij graag willen delen. Houd er echter rekening mee dat uw persoonlijke situatie anders kan zijn dan hier beschreven. Raadpleeg daarom ook altijd uw huisarts of nefroloog.


Over de Nierpatiënten Vereniging Nederland

De NVN is een actieve vereniging, van en voor nierpatiënten. Wij organiseren uiteenlopende activiteiten voor onze leden, geven voorlichting en maken lotgenotencontact mogelijk.

Daarnaast behartigen wij de belangen van alle nierpatiënten, bijvoorbeeld door lobby bij de landelijke politiek en overleg met zorgverleners.

Met vragen over werk, uitkeringen en scholing kunnen nierpatiënten bij STAP, ons steun- en adviespunt, terecht.

Lees meer arrow1
Waarom lid worden?
  • Bezoek onze themadagen
  • Ontmoet lotgenoten
  • Persoonlijk advies van onze sociaal raadslieden
  • Ontvang Wisselwerking 6x p/j
Lid worden
Anbi

Contact

Postbus 284
1400 AG Bussum

Algemeen: 035 - 691 21 28
STAP: 035 - 693 77 99
Luistertelefoon: 0800 - 022 66 67 

Secretariaat: secretariaat@nvn.nl
Redactie: redactie@nvn.nl
STAP: stap@nvn.nl 
Webmaster: webmaster@nvn.nl

Routebeschrijving