17 juni: themadag Het eerste jaar na transplantatie


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 05 mei 2023

Een niertransplantatie is een ingrijpende gebeurtenis. Wat verandert er en hoe pak je je leven weer op? Waar loop je tegenaan in de eerste tijd na transplantatie? Wat zijn medische aandachtspunten of complicaties die kunnen optreden? Wat is belangrijk ten aanzien van voeding na een niertransplantatie? En als je op vakantie wilt, waar moet je dan op letten?

Op zaterdag 17 juni organiseert de NVN de themadag ‘Het eerste jaar na transplantatie’. De dag op locatie is helaas al vol, maar je kunt het ochtendprogramma ook online volgen via Zoom. Je moet je wel even aanmelden via het formulier onderaan. Het middagprogramma is alleen voor de mensen op locatie.

Voor wie?

De bijeenkomst is online gratis te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. Wel is het programma qua inhoud gericht op mensen die recent zijn getransplanteerd (en hun partner/naaste).

Programma 

10.30 – 10.40 uur
Welkom & inleiding door Gerben van den Bosch, medisch maatschappelijk werker Radboud umc

10.40 – 11.15 uur
Medische aandachtspunten in het eerste jaar na transplantatie door dr. Arjan van Zuilen, internist-nefroloog UMC Utrecht

11.15 – 11.45 uur
Voeding en leefstijl na een niertransplantatie door Brigitte Snoeker, diëtist Nefrologie LUMC

11.45 - 12.15 uur
Op vakantie na een niertransplantatie door Dorry Engelmann, ervaringsdeskundige

Stuur je vraag in!

Heb je een vraag over een van de onderwerpen, stuur dan vooraf je vraag naar jager@nvn.nl. Tijdens het webinar kun je online geen vragen stellen.

Om je privacy te beschermen kunnen sprekers niet ingaan op je persoonlijke situatie, maar geven zij in algemene zin antwoord op je vraag. Vragen van dezelfde strekking zullen gebundeld worden of in de presentatie verwerkt worden.    

Meer informatie  

Een week na het webinar ontvang je per mail een digitale goodiebag met extra informatie over het onderwerp. Wil je alvast meer informatie? Kijk dan ook op nieren.nl. Je kunt daar ook deelnemen aan een gespreksgroep of met andere nierpatiënten in contact komen.

Aanmelden  

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier hieronder. De bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Een week voor de bijeenkomst ontvang je de link.

Heb je nog vragen over deze (online) bijeenkomst mail dan naar Kitty Jager: jager@nvn.nl.

 

Ik meld me aan

 

 


Activiteitenpost

Wil je op de hoogte blijven van onze themadagen, webinars en andere activiteiten, meld je dan aan voor onze e-mailnieuwsbrief Activiteitenpost.  

Datum & tijd

17 juni 2023
10.30 – 12.30 uur

Soort bijeenkomst

Je kunt deze themadag online volgen (de live-bijeenkomst in Bussum zit helaas al vol)