Aankondiging: European Kidney Forum


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 25 mei 2021

Op vrijdag 18 juni 2021 (10:30 tot 12:00 uur) vindt het jaarlijkse European Kidney Forum plaats. U kunt zich aanmelden voor deze Engelstalige online bijeekomst.

Het belangrijkste punt op de agenda van deze bijeenkomst, is het probleem dat nierpatiënten in Europa onvoldoende toegang hebben tot de behandeling voor chronische nierschade waar ze de meeste baat bij hebben. Het gaat daarbij om thuisdialyse, transplantatie en het tegengaan van verergering van chronische nierschade (secundaire preventie).

Welzijn van Europese nierpatiënten

Het European Kidney Forum is een jaarlijks beleidsoverleg waar professionals in de gezondheidszorg, patiënten, beleidsmakers en onderzoekers bespreken welke praktische en beleidsmatige keuzes bijdragen aan het welzijn van nierpatiënten in heel Europa. Vanwege de coronamaatregelen vindt het overleg dit jaar (weer) online plaats.

Gevolgen Corona tegengaan

De Coronapandemie heeft het probleem van beperkte toegankelijkheid tot behandelingen versterkt. Daarom is een tweede agendapunt op 18 juni de vraag hoe dit negatieve gevolg van Corona valt tegen te gaan.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelding op ekha.eu.

Organisatie

De organisatie van het European Kidney Forum is in handen van het EKHA (European Kidney Health Alliance), een Europese samenwerkingsorganisatie die zich inzet voor gezonde nieren. De Nierstichting en de Europese nierpatiëntenfederatie (EKPF) zijn enkele van de organisaties die bij EKHA zijn betrokken.

European Kidney Forum

  • Datum & tijd: 18 juni 2021 van 10:30 - 12:00
  • Locatie: online
  • Aanmelden: ekha.eu