Amber wil graag mensen spreken die het lastig vinden om de informatie van hun arts te begrijpen


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 02 mei 2022

‘Ik ben Amber Koelewijn, studente aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Momenteel loop ik mijn eindstage bij de NVN. Voor mijn stage doe ik onderzoek naar nierpatiënten die het moeilijk vinden om informatie over gezondheid te vinden, begrijpen en gebruiken.  Omdat ik een internationale master doe, ligt mijn focus op patiënten met een migratieachtergrond.’

Veel mensen vinden het moeilijk om informatie over hun gezondheid te begrijpen. Zij maken weinig gebruik van ‘digitale gezondheidszorg’, zoals gezondheidswebsites, -apps en het elektronisch patiëntendossier van het ziekenhuis. 

En dat is jammer, want zulke apps of websites kunnen juist helpen om gezondheidsinformatie beter te begrijpen en je gezondheid te verbeteren!

De NVN wil digitale gezondheidszorg bruikbaar en begrijpelijk maken voor iedereen. Wil je met me meedenken?

Gezocht: patiënten met een migratieachtergrond

Ik zoek nierpatiënten met een migratieachtergrond die het soms lastig vinden om de informatie over hun ziekte te begrijpen. Bijvoorbeeld de informatie die de arts vertelt. Of die in brochures of websites staat.

  • Heb je een migratieachtergrond? Of hebben je ouders een migratieachtergrond en denk je dat zij mee willen denken?
  • Heb je moeite met de Nederlandse taal? Bijvoorbeeld omdat Nederlands niet je moedertaal is. Omdat je niet zo lang onderwijs hebt gehad. Of er gewoon niet goed in was op school.

Neem dan alsjeblieft contact met mij op!

Hoe werkt het?

  • Wil je meedenken, stuur dan een e-mail naar koelewijn@nvn.nl. Of bel me bij de NVN: 035 – 691 21 28.
  • Ik bel je dan voor een kort kennismakingsgesprek (ongeveer 5 minuten). Dan kunnen we kijken of dit onderzoek iets voor jou is.
  • Vervolgens maken we een afspraak waarin ik je wat vragen stel. Ik laat je dan ook een gezondheidssite zien die je zelf kunt uitproberen. Ook daar stel ik wat vragen over. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur.

Hopelijk tot gauw!