Belangrijk om te checken: verandert jouw dialysevervoer in 2022?


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 09 december 2021

Maak je gebruik van de dialysetaxi? Check bijtijds of er verandering in je verzekeringspolis zijn en of er acties nodig zijn. Zodat je na 1 januari nog steeds vervoer naar en van het dialysecentrum hebt.

Met ingang van 1 januari gaat je nieuwe zorgverzekeringspolis in. Vaak verandert er niet zo veel ten opzichte van het vorige jaar. Maar er is iets dat je goed in de gaten moet houden als je gebruik maakt van het ziekenvervoer naar de dialyse. Werkt je verzekeringsmaatschappij na 1 januari nog steeds samen met jouw vervoerder?

Als je verzekeraar met een nieuw vervoersbedrijf in zee gaat, kan het zijn dat je je moet aanmelden bij de nieuwe vervoerder en (machtigings)formulieren moet invullen. Dit is belangrijk om ook in het nieuwe jaar weer opgehaald en thuisgebracht te worden. Je krijgt hier bericht over van je zorgverzekering. Daarin staat ook wat je precies moet doen. Je kunt natuurlijk ook op de website van je verzekering kijken of even met ze bellen.

Overstappen

Mocht je willen overstappen naar een andere zorgverzekeraar, weet dan dat de uiterste datum om je zorgverzekering op te zeggen 31 december is. Je kunt dan nog een nieuwe verzekering afsluiten tot uiterlijk 31 januari.

Vragen over dialysevervoer op je zorgverzekering?

Voor persoonlijk advies over dialysevervoer en zorgverzekeringen kun je terecht bij ons Steun- en adviespunt (STAP).