CUREiHUS-studie benoemd tot ‘parelproject’

Gepubliceerd op 19 april 2018

 

De studie CUREiHUS van Dr. Nicole van de Kar is vanmorgen uitgeroepen tot ‘parelproject’ van ZonMw op het congres Goed Gebruik Geneesmiddelen. De prijs wordt toegekend vanwege de vernieuwende resultaten en uitstekende landelijke samenwerking.

Minder intensief gebruik van medicijn Eculizumab

CUREiHUS is een onderzoek van het Radboudumc naar de werkzaamheid van het geneesmiddel Eculizumab bij minder intensief gebruik. Eculizumab is het enige medicijn dat werkt bij de zeldzame nierziekte aHUS. Het middel is extreem duur en de producent adviseert het levenslang te gebruiken. CUREiHUS onderzoekt of het ook tijdelijk gebruikt kan worden en zo de kosten te beperken. Artsen en patiëntenverenigingen, waaronder de NVN, nemen deel aan dit onderzoek.

De Parel

De Parel is een prijs die enkele malen per jaar wordt uitgereikt aan ZonMw-projecten die als voorbeeld en inspiratie kunnen gelden voor de honderden projecten die jaarlijks van ZonMw subsidie ontvangen. De parels van ZonMw zijn de projecten die extra opvallen. Een ZonMw-parel sluit aan bij een actuele ontwikkeling in de gezondheidszorg, er is vaak sprake van samenwerking met verschillende partijen, de resultaten springen in het oog en zijn goed te implementeren in de praktijk.

Bekijk ook