Elisabeth vertelt studenten geneeskunde over haar leven als nierpatiënt


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 01 december 2021

Onze vrijwilliger Elisabeth geeft jaarlijks voorlichting aan tweedejaarsstudenten geneeskunde van de VU. Zo ook gisteren. Op de patiëntendag 'Toekomstig arts ontmoet patiëntenvereniging' gaan studenten in gesprek met patiënten over hun ziekte en hun leven ermee.

Elisabeth: 'Het is superleuk om op interactieve wijze met deze studenten in gesprek te gaan en studenten mee te nemen mijn leven. Studenten noemen de sessie indrukwekkend en inspirerend.

Het praten over het leven met een nierziekte maakt hen bewust van het feit dat de medische kant slechts een klein onderdeel is van een veel grotere wereld waarin iemand met een nierziekte zich bevindt.

De conclusie? Inzicht in de leefwereld van een (nier)patiënt buiten het ziekenhuis is van essentieel belang om de patiënt te begrijpen en samen tot een passende behandeling te komen.'

Dank voor je enthousiasme, Elisabeth! Het is enorm waardevol dat toekomstige artsen op deze manier begrip krijgen voor wat het leven met een nierziekte inhoudt.

Elisabeth (linksboven) geeft dit jaar haar presentatie online

Vrijwilliger bij de NVN

De NVN heeft allerlei uiteenlopende vrijwilligersfuncties. Wil je meer weten? Neem eens een kijkje wat er allemaal te doen is. Ga naar Vacatures.