Europese nierpatiëntenfederatie in actie voor nierpatiënten


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 04 maart 2021

De EKPF deelt haar visie op coronavaccinatie bij dialysepatiënten en organiseert op 10 maart een webinar over goed leven met een nierziekte.


De European Kidney Patients Federation (EKPF) deelde eind februari haar visie op coronavaccinatie van dialysepatiënten in een zogeheten position statement. Daarin onderstreept de EKPF het risico dat dialysepatiënten lopen rond COVID-19. Ook rapporteerde ze de voorkeur van patiënten zelf om in het dialysecentrum de vaccinatie te ontvangen. In Nederland is al afgesproken dat dialysepatiënten vaccinatie ontvangen via hun dialyse-afdeling of ziekenhuis (meer hierover op nieren.nl).

De position statement is te downloaden op ekpf.eu.

Engelstalig webinar

Op 10 maart om 17 uur organiseert de EKPF, in aanloop naar World Kidney Day op 11 maart, een (Engelstalig) webinar. Het thema is goed leven met een nierziekte, vanuit het perspectief van nierpatiënten en dat van zorgprofessionals. De titel is 'What does it mean living well with kidney disease?'.

Namens de Nederlandse nierpatiënten zal Jan van Cruchten deelnemen aan het webinar.

Aanmelden voor de webinar kan via ekpf.eu

Meer weten over EKPF?

U leest meer over de Europese patiëntenfederatie op ekpf.eu.