Frans kookt: Zalm uit de oven


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 04 september 2019

Goddelijk lekker. Bovendien is de bereiding een fluitje van een cent en kunt u dit gerecht van tevoren maken, zodat u het in de oven kunt schuiven, wanneer u dat uitkomt.

De combinatie van honing, mosterd en pecannoten geeft een miraculeus lekker resultaat. Ik heb het gemaakt met tagliatelle, maar u kunt ook voor een andere pasta kiezen. Risotto of ravioli zullen er ook goed bij passen. Als bijgerecht heb ik gekozen voor een mediterrane salade. Maar ook hier geldt: kies wat u lekker vindt.

Gevonden bij recepten van Albert Heijn (Allerhande).

Voor 4 personen hebt u nodig

  • 50 gr gesmolten boter
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 1½ eetlepel honing
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 4 eetlepels pecannoten, klein gehakt
  • 4 theelepels peterselie, fijn gehakt
  • 4 zalmfilets
  • peper
  • 1 citroen (voor garnering)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kleine kom de boter, mosterd en honing. Zet dit mengsel apart.
  • Meng in een andere kom de broodkruimels, pecannoten en peterselie.
  • Bestrijk elke zalmfilet met het honing-mosterdmengsel, en strooi het broodkruimelmengsel over de bovenkant.
  • Bak de zalm 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bestrooi met peper naar smaak en garneer met een partje citroen.

Bevat per persoon

  • Eiwit: 23 g
  • Zout: 0,45 g
  • Kalium: 595 mg
  • Fosfaat: 350 mg

De vermelde voedingswaarden zijn per persoon. De waarden voor pasta en salade zijn niet mee berekend.

Berekening van voedingswaarden: Monique Hoogerwerf (diëtist Meander Medisch Centrum/Antonius Ziekenhuis).

Frans is amateurkok en redacteur van ons ledenblad Wisselwerking. Hij kookt elke 2 maanden een zoutarm gerecht voor ons. 

Bekijk al zijn recepten: Aan de kook.