Geen uitnodiging voor een coronabooster gehad? Neem contact op met je huisarts


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 25 oktober 2022

Alle volgende vaccinatierondes gaan voortaan via de huisarts. Wil je dan vroeg aan de beurt zijn, check of je als 'hoogrisicopatiënt' bent geregistreerd in je patiëntdossier. Zo niet, laat dit aanpassen.

Mensen die risico lopen op ernstige ziekte bij een coronabesmetting, de hoogrisicopatiënten, zijn de afgelopen maand door hun huisarts uitgenodigd voor een coronabooster. Onder deze groep vallen o.a. niertransplantatiepatiënten, dialysepatiënten en mensen die wachten op een niertransplantatie (zie ook rivm.nl: Risicogroepen en COVID-19). 

Dit is de afgelopen weken niet altijd goed gegaan; wij ontvingen berichten van nierpatiënten die geen uitnodiging hebben ontvangen en daardoor niet terecht konden bij een vaccinatielocatie.

Belangrijk voor volgende vaccinatierondes

Sinds vorige week kan iedereen die voor of in 2000 is geboren een vaccin krijgen, op dit moment zul je dus niet geweigerd worden.

Toch is het belangrijk voor hoogrisicopatiënten dat ze als zodanig geregistreerd staan bij hun huisarts. Alle volgende coronavaccinatierondes gaan namelijk via de huisarts, net zoals de griepprik.

Wil je dus voortaan vroeg in aanmerking komen voor een coronabooster, check dan of je als hoogrisicopatiënt bent aangemerkt in je patiëntendossier. Zo niet, vraag de huisarts om dit aan te passen.

Afspraak maken

Op rijksoverheid.nl zie je welke groepen aan de beurt zijn en hoe je een afspraak maakt voor vaccinatie: Herhaalprik tegen corona

Bekijk ook