Gezocht: moderatoren (vrijwilligers) voor nieren.nl

Gepubliceerd op 16 november 2017

De Nierpatiënten Vereniging Nederland en de Nierstichting ontwikkelen samen nieren.nl, een internetplatform voor alle mensen met een nierziekte, hun partners, familie en andere betrokkenen. De lancering is in het voorjaar van 2018.

Op nieren.nl komt informatie te staan over de verschillende nierziekten, behandelingen en over leven met chronische nierschade (bibliotheek).

Daarnaast is er een digitale ontmoetingsplek, waar nierpatiënten en anderen hun ervaringen, meningen, informatie en tips kunnen delen (community). Voor deze community zijn we op zoek naar moderatoren.

Wat doet een moderator?

Als moderator ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen, opmerkingen en suggesties over de  community op nieren.nl. Je zorgt voor een veilige plek, waar mensen in een prettige sfeer hun ervaringen, zorgen of vragen kunnen delen.

Hoeveel tijd ben ik bezig met modereren?

Dit weten we nog niet precies, we gaan uit van ongeveer 4 uur in de week. Dit is gebaseerd op ervaringen van vergelijkbare initiatieven in Nederland. Een online community is elke dag van de week actief, ook in het weekend en in de avond. Je verdeelt jouw inzet over deze momenten in overleg met de communitymanager.

Ondersteuning?

Zeker, je begint met een basistraining. Daarnaast krijg je ondersteuning van de communitymanager en jouw collega-moderatoren. Reiskosten voor bijeenkomsten worden vergoed.

Meer weten?

  • Bekijk het functieprofiel moderatoren
  • Of neem contact op met de communitymanager Basma Djemni: djemni@nvn.nl of 06 - 244 70 353. Mocht er hierna wederzijdse interesse zijn, word je uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.