Gezocht: naasten van transplantatiepatiënten om zorg na transplantatie te verbeteren

Gepubliceerd op 19 februari 2018

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) onderzoekt hoe zij de zorg na transplantatie kunnen verbeteren. Zij zoeken partners en naasten van transplantatiepatiënten voor deelname aan focusgroepgesprekken.

Een niertransplantatie is vaak een ingrijpende gebeurtenis. Nieuwe medicijnen en soms verandering van dieet en andere leefregels. Naast het belang van steun van de mensen in de directe omgeving, hebben bepaalde leefregels natuurlijk ook invloed op de partners en naasten zelf.

In de afgelopen jaren is er veel veranderd en verbeterd in het transplantatieproces. Het ziekenhuisverblijf is veel korter geworden en de slagingskansen zijn verbeterd. Het is echter belangrijk dat ook de nazorg verbetert en aansluit op de behoeftes van de patiënten.

Partners/naasten gezocht

Om de nazorg verder te verbeteren, zoekt het UMCG:

  • partners of andere naasten van transplantatiepatiënten die de afgelopen 5 jaar een nieuwe nier hebben ontvangen
  • en hun ervaring willen delen over de nazorg na niertransplantatie

Wij willen graag uw verhaal en mening horen. Hebt u een paar uur tijd om mee te helpen de nazorg voor niertransplantatiepatiënten te verbeteren?

Waar & wanneer?

Eind maart/begin april zal er een focusgroep georganiseeerd worden in het UMCG in Groningen. Tijdens deze groepsbijeenkomst zullen we een aantal aspecten van het nazorgtraject bepreken. Het is een eenmalige deelname en er is geen voorbereiding nodig.

Meer informatie en aanmelden

Als u (zonder verplichting) meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Karin Boslooper, arts-onderzoeker in het UMCG, via k.boslooper@umcg.nl of 050 - 361 08 85.