"Goed doen of goed doel"


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 19 maart 2021

Geen mondkapje? 1 euro donatie voor het goede doel! Zo hielp Fysiotherapiepraktijk Lutmers cliënten herinneren om een mondkapje te dragen. De praktijk schenkt de donaties nu aan de NVN.

Het was flink wennen toen mondkapjes verplicht werden afgelopen 1 december, merkten de eigenaars van Fysiotherapiepraktijk Lutmers, Paul Looren de Jong en Martijn Melis. Regelmatig verschenen cliënten zonder mondkapje. Daarom bedachten zij met hun team de mondkapjes-pot. Mondkapje vergeten? Dan doneer je 1 euro in de pot voor een goed doel. Paul Looren de Jong: "De keuze was dus: goed doen of goed doel. Sommige clienten vonden het zo sympathiek dat ze een donatie deden terwijl ze hun mondkapje gewoon bij zich hadden. En één client doneerde zelfs een doos mondkapjes."

Keuze viel op NVN

Inmiddels zit er een leuk bedrag in de pot, aangevuld door Paul en Martijn zelf. De keuze van het fysio-team viel op de NVN. Paul: "In onze praktijk trainen ook mensen met een nierziekte. We zien hoe lastig de coronacrisis het hen maakt, met alle beperkingen. Met dit gebaar willen we ze een hart onder de riem steken."

Oog voor impact

"Hartverwarmend," noemt NVN-directeur Marja Ho-dac de actie. "We kunnen elke euro goed gebruiken. En het doet me goed te merken dat er oog is voor de impact van corona op nierpatiënten."

Bij Lutmers vervolgen ze de actie voor een ander goed doel. Al zal dat vast minder hard gaan, nu iedereen gewend is aan mondkapjes.

Team Lutmers in de fysiotherapieprakijk.