Gratis cursus 'Omgaan met je nierziekte' in Groningen, Hoorn en Maarssen!

Gepubliceerd op 09 april 2018

De NVN organiseert de bewezen zelfmanagementcursus PEPP4ALL voor nierpatiënten en getransplanteerden uit Groningen, Hoorn en Maarssen en omstreken.

Beter leren omgaan met uw nierziekte of transplantatie

Met PPEP4ALL leert u beter om te gaan met de lichamelijke, psychische en sociale gevolgen van de ziekte waar veel nierpatiënten en hun naasten mee te maken krijgen. De cursus helpt u om de kwaliteit van uw leven positief te beïnvloeden.

Voor wie is PPEP4ALL?

De cursus is bedoeld voor nierpatiënten/getransplanteerden én hun partner of mantelzorger. Zij volgen de cursus elk in een eigen patiëntengroep en partnergroep van maximaal 8 deelnemers. 

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten; u neemt aan alle bijeenkomsten deel. 

Meer weten?

De cursussen in Groningen, Hoorn en Maarssen starten in de tweede en derde week van mei. Actuele data en tijdtippen vindt u in de brochure Meer greep op het leven met een nierziekte met PPEP4ALL.

Aanmelden voor PPEP4ALL

Normaal kost deze cursus € 250,– per persoon. U en uw partner of mantelzorger kunnen nu eenmalig gratis deelnemen, u betaalt alleen de kosten voor het werkboek à € 26,50 per persoon. U kunt eventueel ook alleen als patiënt of partner deelnemen. U kunt zich aanmelden via vandaelen@nvn.nl.

Deze cursussen worden mede mogelijk gemaakt door de PPEP4ALL Academy en Zorgverzekeraar VGZ.

Lees meer