Hans Bart ontvangt ‘Gouden Klim’


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 18 oktober 2019

En weer mocht Hans Bart een onderscheiding in ontvangst nemen. Na zijn lintje vorige week, kreeg hij vanmiddag een ‘Gouden Klim’ voor zijn inspanningen voor orgaandonatie en transplantatie.

De Gouden Klim is een waarderingsspeld die de Stichting Nationaal Donor Monument jaarlijks uitreikt aan iemand die zich bovenmatig heeft ingespannen om bewustwording omtrent donatie en/of transplantatie te bevorderen. De waarderingsspeld is een vergulde replica van het donormonument.

Onvermoeibare vechter

De jury motiveerde haar beslissing als volgt: ‘Een van de belangrijkste verdiensten van Hans Bart is dat hij onvermoeibaar het patiëntenperspectief onder de aandacht bracht van medische professionals, maar ook bij bijvoorbeeld de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS). Hij is een voorvechter van ‘Shared decision making’ en hij heeft bijgedragen aan de introductie hiervan bij de Nederlandse nefrologen.

Tevens heeft hij het grote belang onderkend van nierdonatie bij leven. Aan het bekendmaken van de mogelijkheden heeft hij ook een grote bijdrage geleverd, onder andere door de oprichting van de stichting Nierdonatie bij leven. Hij stond zelfs een van zijn eigen nieren af. Bovendien heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisering van het Actieve Donor Registratie Systeem (ADR). Voorts heeft hij hard gewerkt aan de oprichting van Nieren.nl.’

We feliciteren Hans van harte met deze onderscheiding!