Hebt u een mening over wetenschappelijk onderzoek?

Gepubliceerd op 31 mei 2018

Meld u dan aan voor de training ‘patiëntenperspectief in wetenschappelijk onderzoek’ op donderdag 14 juni 2018, van 12.00 tot 16.00 uur in Bussum. 

Onderzoek laten aansluiten bij behoeften van patiënten

Steeds meer wordt de meerwaarde gezien van de mening van patiënten bij wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers gaan daarom graag in gesprek met mensen met nierproblemen en hun naasten. Dit zorgt ervoor dat onderzoek beter aansluit bij de behoeften en wensen van patiënten. De NVN is erg blij met deze ontwikkeling.

Vrijwilligers gezocht

Om aan de vraag van de onderzoekers te voldoen, zoeken wij vrijwilligers die willen meewerken aan onderzoek. Dit kan op verschillende manieren: u wordt eens in de zoveel tijd uitgenodigd om in gesprek te gaan met een onderzoeker of om een onderzoeksvoorstel van feedback te voorzien. Of u sluit zich aan bij de groep patiënt-beoordelaars van de NVN. De feedback van deze groep wordt meegewogen bij het toewijzen van subsidie voor onderzoeken, bijvoorbeeld van de Nierstichting.

Voor iedereen die interesse heeft om mee te denken zoeken wij een passende manier om dat te kunnen doen.

Training patiëntenperspectief in wetenschappelijk onderzoek

We geven een training over het patiëntenperspectief in Wetenschappelijk onderzoek op donderdag 14 juni 2018, van 12.00 tot 16.00 uur, in Bussum. Deze training is bedoeld voor vrijwilligers die zich in willen zetten als patiënt-beoordelaar of op een andere manier hun mening willen geven om wetenschappelijk onderzoek te verbeteren.

Hebt u interesse? Of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Wanda Konijn: konijn@nvn.nl.