Herhaalde oproep aan ouders: deel je verhaal

Gepubliceerd op 07 augustus 2018

Al 30 ouders hebben zich aangemeld om hun verhaal over (de zorg voor) hun chronisch zieke kind te vertellen. Een heel mooi aantal! Daar zijn echter nog geen ouders van nierpatiëntjes bij. Terwijl het voor ouders zo fijn kan zijn om eens het verhaal van een andere ouder te horen. Hierbij daarom opnieuw deze oproep: bent u ouder van een kind met een nieraandoening, meld u dan aan om uw verhaal te vertellen! U helpt andere ouders daarmee.

Ervaringsverhalen van ouders

Emp/Ouder is een project om ouders van kinderen met een chronische ziekte te versterken. Voor een serie gefilmde ervaringsverhalen zoeken zij ouders die hun verhaal willen delen. Zij willen alle facetten van het ouderschap voor een zorgkind voor een breed publiek zichtbaar maken. Daarom roepen zij u op uw persoonlijke leuke, lastige, uitdagende, hilarische, ontroerende, verhalen te komen vertellen.

Dat verhaal kan overal over gaan: dat ene moment dat je zo trots was op je kind, die doorwaakte nacht in het ziekenhuis, het verdriet dat je soms overvalt, maar ook het plezier samen: al deze ervaringen zijn waardevol voor andere ouders van een kind met een beperking of chronische ziekte.

Locatie

Opnames worden in Utrecht gehouden en reiskosten worden vergoed. U krijgt een leuk bedankje als u meedoet.

Data

De volgende dagen zit Emp/Ouder klaar met een professionele filmset:

  • Maandagmiddag 3 september t/m vrijdagochtend 7 september
  • Maandagmiddag 24 september t/m vrijdagochtend 28 september

Het filmen duurt een uur. Er wordt dan een interview met u gehouden in een vaste cameraopstelling.

Meedoen

Wilt u meewerken aan het samenstellen van deze verzameling van ervaringsverhalen? Stuur dan een mail naar johannes@bosk.nl met daarin de volgende informatie:

  • Naam
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Data/tijden waarop u beschikbaar bent
  • Aandoening/ziekte van uw kind

Zodra u zich hebt opgegeven, neemt Emp/Ouder contact met u op.

Over Emp/Ouder

Emp/Ouder is een project met als doel ouders van kinderen met een beperking of chronische ziekte zo te versterken (‘to empower’) dat zij hun rol (nog) beter kunnen vervullen.

Lees meer over Emp/Ouder