In de nieuwste Wisselwerking: bureaucratie en falende instanties

Gepubliceerd op 20 augustus 2019

Gebrek aan deskundigheid bij ambtenaren is een klacht die vaker bij STAP, het Steun- en adviespunt van de NVN, voorbij komt. Een andere ergernis is de lange reactietijd op vragen: het duurt doorgaans lang voordat mensen antwoord krijgen. Daarnaast is er nogal eens weinig begrip voor persoonlijke situaties. Kun je dat er ook nog eens bij hebben als je nierpatiënt bent?

Helaas neemt niet iedereen actie om zijn of haar onvrede kenbaar te maken. ‘Teveel gedoe’ is een belangrijke reden om niets te doen. Het verhaal van Joyce maakt duidelijk dat het loont om wél iets te doen tegen bureaucratie en falende instanties.

Nierpatiënte komt op straat te staan

Joyce kwam door persoonlijke omstandigheden op straat te staan. Haar nieren werken voor nog maar 9%. Als gevolg van een verkeerde beslissing van de gemeente moest ze met haar 3-jarige zoontje een aantal maanden in een caravan wonen. Joyce vertelt hoe ze het er niet bij liet zitten.

Lees alvast haar verhaal: Wij moesten in een caravan wonen.  

En verder in dit nummer

  • Na transplantatie: kinderboekenschrijfster Mirjam moet aan zichzelf wennen
  • Recente onderzoekscijfers: zó gevaarlijk is de zon voor u
  • Van arts tot nieuwe NVN-directeur: kennismaken met Marja Ho-dac
  • Financiële problemen door ziekte, tóch op vakantie
  • Helpt D-Mannose tegen terugkomende blaasontstekingen?
  • NIEUW: Willem zoekt aansluiting (column dialyseverpleegkundige)

Gratis voor NVN-leden

Wisselwerking valt donderdag bij alle NVN-leden in de brievenbus. Ook Wisselwerking ontvangen? Word lid van de NVN, neem een abonnement op Wisselwerking of vraag een proefnummer aan. 

Wisselwerking augustus 2019