Kamerlid krijgt patiënt cadeau

Gepubliceerd op 20 april 2017

Nierpatiënt en NVN-vrijwilliger Wim Altena is een van de 7 patiënten die gisteren ‘cadeau’ werd gegeven aan een woordvoerder zorg uit de Tweede Kamer. Een levensgrote afbeelding van Wim werd overhandigd aan PvdA-kamerlid Henk Nijboer. Nijboer kan Wim Altena het komende jaar als klankbord gebruiken. Het is de bedoeling dat zij geregeld contact met elkaar hebben om ervaringen uit te wisselen Patiënt cadeau is een actie van Patiëntenfederatie Nederland.

Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie Nederland, over het cadeau: “Wij geven de Kamerleden een echte patiënt cadeau. Een ervaringsdeskundige. Zodat zij direct zien en horen wat hun Haagse besluiten betekenen voor de mensen in het land die zorg nodig hebben.”

Medicijnprijzen drukken

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer nam zijn patiënt, Wim Altena, in ontvangst met de mededeling dat het bij hem waarschijnlijk om een doorgeefpatiënt gaat. “We hebben vier ministers en staatssecretarissen in de fractie. Die willen straks natuurlijk ook een woordvoerderschap hebben, dus de kans bestaat dat ik dan geen zorg meer doe. ”Voor Wim Altena maakt dat niet uit: zijn boodschap blijft hetzelfde. Hij wil meedenken over een manier om medicijnprijzen te drukken, zonder de zorg aan de patiënt te verminderen.

Lees meer

Warme kennismaking Kamerleden en patiënten, website van Patiëntenfederatie Nederland