Kids-doeboek helpt kinderen om te gaan met hun nierziekte


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 26 oktober 2020

De NVN, Nierstichting en nieren.nl ontwikkelen een kids-doeboek voor kinderen met een nierziekte, met daarbij een coachingsgids voor hun ouders. In november is het eerste prototype klaar. Dat willen we graag met kinderen en hun ouders testen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar kinderen van 4-7 jaar en hun ouders. 

De test is gepland in week 48 (de week van 23 november) en bestaat uit twee onderdelen:

  • De test thuis: u ontvangt het prototype van het doeboek en de coachingsgids digitaal en u gaat er samen met uw kind mee aan de slag. Het prototype bestaat uit een module die u in één middag kunt testen.
  • Evaluatiegesprek: na het testen is er een online evaluatiegesprek met de ouder en het kind om de ervaringen te bespreken. Dit gesprek is op woensdagmiddag of -avond duurt ongeveer 45 minuten. 

Vindt u het leuk om mee te doen? Geef u dan op bij secretariaat@nvn.nl.

Over het Kids-doeboek

Een nierziekte heeft een grote impact op het leven van een kind: sommige activiteiten worden moeilijker, medicijnen beïnvloeden zijn uiterlijk en gedrag, hij moet altijd op zijn voeding letten, etc. Positief zijn is dan niet altijd makkelijk.

In het kids-doeboek kunnen kinderen aan de slag met speelse oefeningen die ze helpen om sterker in hun schoenen te staan. Het doeboek wordt geleverd met een coachingsgids voor ouders. Daar staat in hoe ze hun kind zo goed mogelijk kunnen ondersteunen bij de opdrachten.