Klaar voor de start: Zelfmanagementcursus PPEP4ALL voor nierpatiënten!

Gepubliceerd op 12 maart 2018

Eind februari hebben 14 gecertificeerde PPEP4ALL-trainers een aanvullende training gevolgd om ook PPEP4ALL-cursussen aan nierpatiënten te kunnen geven. Zij zullen dit jaar op zeven locaties in Nederland cursussen verzorgen aan groepen nierpatiënten en hun partners/mantelzorgers. Deze cursussen worden vergoed door zorgverzekeraar VGZ, die de ontwikkeling van de cursus voor nierpatiënten financieel mogelijk maakt. U hoeft alleen zelf het cursusboek aan te schaffen.

Wat is PPEP4ALL voor nierpatiënten?

Een nierziekte of -transplantatie kan naast lichamelijk ook psychisch en emotioneel ingrijpend zijn. Klachten als angst, onzekerheid en somberheid kunnen u danig in de weg zitten. Maar in de behandelkamer van de dokter is er niet altijd ruimte om ze eens goed te bespreken.

Het zelfmanagementprogramma PPEP4ALL kan u dan helpen. Het leert u in 8 sessies met andere nierpatiënten om anders met de ziekte om te gaan. Het helpt u om de balans weer te vinden in het leven met de ziekte. En dat werkt het beste als uw partner of mantelzorger ook meedoet, in een aparte partnergroep. De cursus is een aanvulling op de medische behandeling. De werking ervan is wetenschappelijk aangetoond.

Wilt u meer weten of u opgeven?

Lees dan de brochure Meer greep op het leven met een nierziekte met PPEP4ALL goed door. Voldoet u aan de criteria en wilt u meedoen, geef dit dan door aan Clim van Daelen via vandaelen@nvn.nl of 035 - 691 21 28.

Let op: het aantal plaatsen is beperkt en vol = vol. Aanmelding betekent deelname aan alle 8 bijeenkomsten. 

Lees meer