Lekker winters koken: hachee


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 08 februari 2018

Weet u al wat u vanavond eet? Wat te denken van een heerlijke hachee? De diëtisten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein hebben een lekkere, zoutarme variant gemaakt. Het recept is voor 4 personen.


Hachee

Ingrediënten

  • 500 gram riblappen
  • 3 uien
  • 2 plakken ontbijtkoek (à 25 g per plak)
  • 4 eetlepels vloeibare bak & braadvet
  •  (versgemalen) peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 2 eetlepels azijn
  • 300 ml natriumarme bouillon
  • maïzena

Bereiding

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid het met de (versgemalen) peper. Pel en snipper de uien grof, snijd de ontbijtkoek in stukjes.
  • Verhit het bak & braadvet in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur al omscheppend bruin. Haal het vlees vervolgens uit de pan.
  • Fruit de ui in het bakvet. Voeg na enkele minuten de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, ontbijtkoek en bouillon toe. Breng alles aan de kook.
  • Leg het vlees terug in de pan. Stoof het geheel op laag vuur in ca. 3 uur gaar met de deksel op de pan.
  • Indien de saus te dun is: roer dan ½ eetlepel maïzena los met 2 eetlepels water. Roer het maïzenapapje door de hachee en draai het vuur nog even hoog, zodat de saus goed bindt.
  • Lekker met gekookte (zilvervlies)rijst en rode kool.

Voedingswaarde per persoon

  • 26 g eiwit
  • 233 mg natrium / 0,40 g zout
  • 620 mg kalium,
  • 260 mg fosfaat
  • 16 g koolhydraten

Meer lekkere gerechten?

Bekijk al onze recepten