Mediapark op zijn kop tijdens Nacht van Bart

Gepubliceerd op 19 maart 2019

Op zaterdag 6 juli organiseert de Nierstichting samen met de Bart de Graaff Foundation de sponsorrun de Nacht van Bart. Voor één nacht verandert het Hilversumse medialandschap in een rebels hardloopparcours om aandacht te vragen voor de impact van nierziekten en geld op te halen voor onderzoek naar genezing van nierziekten. 

Bart de Graaff hield iedereen ’s nachts wakker. Totdat hij zeventien jaar geleden op 35-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een nierziekte. Met de Nacht van Bart wil de Nierstichting Nederland opnieuw wakker schudden om de impact van nierziekten zichtbaar te maken.

Op zaterdagavond 6 juli rennen de deelnemers 10,5 of 21,1 kilometer langs locaties die onlosmakelijk verbonden zijn met Bart. Voor zichzelf, maar vooral voor iemand in hun omgeving. Het parcours gaat niet alleen langs en door plekken die belangrijk waren voor Bart, maar is ook voorzien van rebelse verrassingen. Deelnemers zullen onder andere een Teringtubbie hinderlaag door moeten.

Rond middernacht zijn alle deelnemers terug, zodat iedereen aansluitend kan genieten van muziek op het Mediapark in Hilversum. Dan wordt klokslag middernacht de Nacht van Bart ingeluid.

Ren mee en help nierziekten genezen

Genezing van nierziekten is tot op de dag van vandaag niet mogelijk. Met de Nacht van Bart zetten de Nierstichting en de Bart de Graaff Foundation alles op alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van nierziekten.

Rent u ook mee met de Nacht van Bart? Kijk voor meer informatie en om u in te schrijven op www.nachtvanbart.nl.