Meld problemen met medicijnen

Gepubliceerd op 07 november 2017

Loopt u tegen problemen aan bij het bestellen, verkrijgen of gebruiken van medicijnen voor uw nierziekte of niertransplantatie? De NVN is een Meldpunt Medicijnen gestart.

Betere dienstverlening

Met het Meldpunt Medicijnen brengen wij problemen met medicijnen in kaart. En als wij veel meldingen over een bepaald medicijn binnenkrijgen, kunnen wij actie ondernemen. Denk aan het aanspreken van zorgverzekeraars, artsen, apothekers en hun beroepsverenigingen of de landelijke politiek. Ons doel is een betere dienstverlening door artsen, apothekers en zorgverzekeraars aan de patiënt.

Hoe gaat het in zijn werk?

Meld uw probleem door het beantwoorden van onze korte vragenlijst NVN Meldpunt Medicijnen. Wij verwerken uw melding anoniem.

Denk ook hieraan…

  • Meld bijwerkingen altijd bij Lareb, het Nederlands Bijwerkingencentrum dat alle bijwerkingen van medicijnen verzamelt en analyseert. Daarmee draagt u bij aan de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins.
  • Het meldpunt komt niet in de plaats van een consult met uw zorgverlener. Bespreek problemen met uw medicijnen dus ook altijd met uw arts.