Meldactie Stapeling zorgkosten

Gepubliceerd op 04 mei 2017

Veel chronisch zieken hebben te maken met een stapeling van zorgkosten. Kosten voor zorg en ondersteuning zijn de afgelopen jaren verdubbeld. Onder andere woningaanpassingen, huishoudelijke hulp en hulpmiddelen zijn duurder geworden, terwijl veel tegemoetkomingen en compensatieregelingen zijn wegbezuinigd. Mensen raken hierdoor in financiële problemen of zien af van noodzakelijke zorg. Een oplossing hiervoor is dringend nodig in een nieuw regeerakkoord. 

Urgent probleem

Patiëntenorganisatie Ieder(in) is daarom de meldactie Stapeling zorgkosten gestart. Mensen die te maken hebben met een stapeling van zorgkosten en/of in de knel raken kunnen hun ervaringen melden bij het Nationale Zorgnummer. De meldingen worden anoniem verzameld. De bundeling van verhalen moet de partijen aan de formatietafel ervan overtuigen dat de explosief gestegen zorgkosten een groot en urgent probleem zijn. Daarvoor zijn veel en actuele meldingen nodig. 

Bel of mail

U kunt het Nationale Zorgnummer tijdens kantooruren bereiken via 0900 - 235 67 80 (20 cent per gesprek) of u vul het contactformulier in. Een medewerker van het Nationale Zorgnummer neemt dan contact met u op.