Na de wedstrijd: rondkijken op de WTG

Gepubliceerd op 22 augustus 2019

Roelina doet deze week mee aan de World Transparant Games (WTG), een soort Olympische Spelen voor mensen met een donororgaan. Zondag won zij met haar volleybalteam een zilveren medaille. Nu neemt zij een kijkje bij de andere sporten en verkent Newcastle. Voor onze website houdt zij een dagboek bij.

Niet alleen de volleyballers deden het goed, ook bij tennis, golf, zwemmen en wielrennen werd er gescoord. Nederland heeft nu 9 gouden, 8 zilveren en 9 bronzen medailles.


Maandag

De dag na de wedstrijd. Vanochtend wat stram en houterig opgestaan en met hier en daar spierpijn. Maar dat mag de pret niet drukken, dus na het ontbijt op naar het voetbalveld om daar de jongens (en 1 dame) aan te moedigen. Voetbal is een nieuw onderdeel bij de WTG, dus ik was heel benieuwd naar het spel.

De wedstrijd loopt lekker. De halve finale wordt gespeeld tussen Nederland en Italië (komt mij bekend voor 😁) [de finalewedstrijd volleybal was ook tegen Italië, red.]. Die winnen ze, maar helaas was Groot-Brittannië te sterk voor ze. Ook voor de voetballers een zilveren medaille. Leuk om zo’n nieuw en enthousiast team te zien spelen!

Dinsdag

Vanochtend met man, dochter en 2 vrienden de black tower en the castel van Newcastle bekeken. Wat zo mooi is, is dat je in de stad overal mensen tegenkomt van de WTG. Allemaal herkenbaar door de sportkleding, de landenkleuren die ze dragen of de sportpasjes om hun nek. Dat schept een band of nodigt uit tot een glimlach of gesprek. De felle kleur van Nederland zie je overal opduiken, dit trekt elkaar aan en zorgt voor een samenhorigheidsgevoel.

's Middags heb ik (als tweede sport) meegedaan met bowlen, de mixed double samen met een volleybalteamgenoot. Een wedstrijd bestaat uit 3 keer 10 worpen. De punten die je haalt, worden bij die van je teamgenoot opgeteld. Het ging boven verwachting goed, maar niet goed genoeg voor een medaille. We hebben wel lol gehad en zijn boven onszelf uitgestegen qua resultaat. Er deden ongeveer 60 teams mee, per baan 2 koppels. Het was heel groot, druk en indrukwekkend. Leuk om een keer meegemaakt te hebben!

Woensdag

Ik was vroeg wakker, want mijn kamergenote moet vroeg op voor haar tenniswedstrijd. Gelukkig ben ik daarna nog even in slaap gevallen. Toen rustig opgestaan en ontbeten, daarna kwam de vraag: Waar zullen we vandaag eens gaan kijken? We konden kiezen uit zwemmen, badminton, wielrennen (30 km) of tennis.

Het werd tennis: het enkelspel dames en heren in verschillende leeftijdsklassen. De ene wedstrijd was spannender dan de andere, maar wel mooi om iedereen in actie te zien. Uiteindelijk zijn er toch weer medailles gewonnen. En niet allen bij tennis, ook bij wielrennen en zwemmen. Nederland doet het goed👍! Trots op ons oranjeteam.

NB: Vandaag was een bijzondere dag: het is 12 jaar geleden dat ik mijn tweede nier kreeg, van mijn zwager.

Lees ook

Het voetbalteam wordt toegesproken door de coach

Roelina tijdens het onderdeel bowling

Thomas in actie met de oranjefans op de achtergrond

Foto's: worldtransplantgames.org en Roelina Huijer